تدابیر آموزش و پرورش برای پیش گیری از لطمه های اجتماعی

تدابیر آموزش و پرورش برای پیش گیری از لطمه های اجتماعی

انجمن پارسیان: بگفته معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش پوشش یك میلیون دانش آموز در طرح ملی نماد در6587 مدرسه در حال اجراست.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، بامداد امروز علیرضا كاظمی در آئین افتتاحیه دوره ۲روزه آموزشی- توجیهی طرح ملی نماد (نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان )كه با حضور عوامل اجرایی استان ها در اردوگاه شهید باهنر تهران برگزارشد، با اشاره به آیاتی از كلام الله مجید درباب الگوهای تربیتی اظهار نمود: بهترین راه نماز خوان كردن فرزندان، تقید والدین به اقامه نماز است و این بهترین روش است.
وی ادامه داد: برمبنای آموزه های قرآنی و روایات پیامبراكرم(ص) و ائمه اطهار مقابل السلام، اگر بخواهیم جامعه درست شود هركسی باید خودش را اصلاح كند پس حضرت امام صادق (ع) می فرماید با غیر زبانتان افراد را به انجام كار خوب دعوت كنید.
كاظمی اضافه كرد: طرح ملی نماد باید نظام مراقبت اجتماعی كشوری را تشكیل دهد پس این طرح برخاسته از منویات رهبر معظم انقلاب است.
وی افزود: محوری ترین طرح آموزش و پرورش برای توانمندسازی و ارتقا و پیش گیری از لطمه ها، طرح نماد است.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اشاره كرد: اگر می خواهیم به لطمه ها بپردازیم ابتدا به نشاط دانش آموزان بپردازیم و تمام برنامه هایمان را در این راستا تنظیم نماییم.
وی ادامه داد: طرح ملی نماد باید نظام مراقبت اجتماعی كشور ما را تشكیل بدهد اما حالا در آموزش و پرورش به صورت آزمایشی انجام می شود، باید این چشم انداز را برای این طرح تعیین نماییم برای اینكه برخاسته از یك خرد جمعی است و این ظرفیت را دارد.
عضو شورای معاونین وزارت آموزش و پرورش، طرح نماد را محوری ترین طرح آموزش و پرورش دانست و اشاره كرد: این طرح هم برای توانمندسازی و ارتقای مهارت های دانش آموزان است و هم برای درمان و پیشگیری است كه البته باید بر توانمند سازی تمركز بیشتری داشته باشیم.
وی مقدمه و اولویت این فعالیت ها را غربالگری روانی و اجتماعی بعنوان نقشه راه اجرای تمام برنامه ها برشمرد و اشاره كرد: لطمه های روانی و اجتماعی باید از طرف معاونین پرورشی و فرهنگی استان ها پایش شود و برنامه های ویژه ای برای پیش گیری از این نوع لطمه ها اجرا شود.
كاظمی به انسجام تیمی تعیین شده از طرف معاونان پرورشی و فرهنگی در اداره لطمه های اجتماعی در هر استان اشاره نمود و اضافه كرد: ما در حوزه لطمه های روانی و اجتماعی باید طرح ملی نماد را به صورت داخلی اجرا نماییم پس باید شورای پیش گیری از لطمه های اجتماعی و شورای سیاست گذاری این طرح را در داخل اداره كل شكل دهیم.
وی طرح نماد را طرحی پرافتخار و خلاقانه دانست و اظهار داشت: در سال جدید با یك جهش بزرگ و نگاه توسعه كمی و كیفی به لطمه های اجتماعی و توانمندسازی دانش آموزان حركت خودرا آغاز خواهیم كرد و با همكاری ستاد مبارزه با مواد مخدر۲۱پروژه را طراحی و بزودی رونمایی خواهیم كرد.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش اظهار نمود: یكی از مهم ترین برنامه ها در طرح ملی نماد ایجاد میز خدمت نماد است، بدین سبب ائتلاف جدی تر در ۳۲استان ایجاد می شود.
به گزارش معاونت روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت آموزش و پرورش، وی اظهار داشت: در طرح نماد برای پوشش یكصد هزار مدرسه و آموزش حدود یكصد هزار مشاور، سال ها زمان نیاز داریم.
كاظمی اشاره كرد: طرح ملی نماد بعد از گذشت ۴سال، در ۶هزار و ۵۸۷مدرسه اجرا و حدود یك میلیون دانش آموز را تحت پوشش داده است.
وی ادامه داد: ۷۵۰ مركز مشاوره مناطق آموزشی كشور آموزش های لازمه جهت اتصال به طرح نماد را فرا می گیرند.
معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورشی اظهار نمود: ۳۲مدرس برجسته را آموزش می دهیم تا اول شهریور به مناطق معرفی شوند پس تلاش خواهیم كرد همه ۱۴میلیون دانش آموز را تحت پوشش طرح نماد قرار دهیم.
وی بر تقویت تشكل همیار مشاور بعنوان یك شبكه رصد و توانمندسازی تاكید و به یك شبكه جدید دیگر با كمك ستاد مبارزه با مواد مخدر كه كانون یاریگران زندگی نام دارد، اشاره نمود.
كاظمی به اجرای طرح همیاری مشاور در ده درصد مدارس در سال تحصیلی جدید اشاره و اشاره كرد: در این طرح با استفاده از نمایندگان تشكل های دانش آموزی فعالیت را پیش می بریم، این كانون می تواند عمق فعالیت های پیشگیری را به ۱۰ برابر افزایش خواهد داد.
وی به فقدان توجه به مسایل فرهنگی اشاره نمود و اضافه كرد: با عنایت به شرایط اقتصادی كشور باید با حداقل هزینه، حداكثر بهره بری را داشته باشیم، پس شاید نیاز باشد مسیر اجرای برخی برنامه ها را تغییر دهیم.




منبع:

1398/04/26
14:31:26
5.0 / 5
4973
تگهای خبر: آموزش , توسعه , كشور , موزه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum