اعلام فاکتورهای ۱۰ گانه ارزیابی آثار جایزه روستاآزاد

اعلام فاکتورهای ۱۰ گانه ارزیابی آثار جایزه روستاآزاد

به گزارش انجمن پارسیان، عضو شورای سیاست گذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با اعلان اینکه نامزدهای جایزه روستاآزاد با فاکتورهای 10 گانه مورد ارزیابی قرارمی گیرند، اظهار داشت: اگر هر فرد یا اثری بتواند جامعه بیشتری از ایرانیان را تحت پوشش قرار دهد و سبب ترویج خدمت رسانی شود در کانون توجه جایزه قرارمی گیرد.


سیدمحمدصادق امامیان در گفت و گو با ایسنا، با اعلان اینکه محورهای ۴ گانه جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد با فاکتورهای ۱۰ گانه داوری مورد ارزیابی قرار می گیرند، اظهار داشت: «نوآوری، خلاقیت و تحول آفرینی»، «مردمی سازی و جلب مشارکت عمومی»، «اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی»، «شفاف سازی و پاسخ گویی»، «کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری»، «مشروعیت و وفاق اجتماعی»، «پایدارسازی و تثبیت نهادی»، «نفوذ و رقابت پذیری بین المللی»، «خدمت رسانی عمومی گسترده»، «عدالت محوری و الگوی ایرانی اسلامی» فاکتورهای ۱۰ گانه داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد را می سازند.
عضو شورای سیاست گذاری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد درباره ی شاخص «نوآوری، خلاقیت و تحول آفرینی» اشاره کرد: مرحوم روستاآزاد مدیری تحول گرا بود و به این علت جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد، تحول آفرینی و نوآوری را در کانون توجه قرار داده است و این مولفه ها جزو شاخصه های اصلی داوری این جایزه هستند.
وی با اعلان اینکه «مردمی سازی و جلب مشارکت عمومی» دومین شاخصه داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد است، اظهار داشت: کوشش برای مردمی تر شدن حکمرانی و مشارکت بیشتر جامعه ایرانی خصوصاً نخبگان در حوزه حکمرانی از دیگر فاکتورهای داوری جایزه روستاآزاد است و سومین شاخص داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد «اقتدارآفرینی، اثربخشی و کارایی» در نظر گرفته شده است. بطور مثال، با یک «کار فرهنگی و رسانه ای» یا «کار فناورانه» خوب می شود به اثربخشی و کارآیی حکمرانی کمک کرد.
امامیان با اعلان اینکه «شفاف سازی و پاسخ گویی» از دیگر معیارهای داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد شمرده می شود، افزود: هر نوآوری در دنیای امروز با شاخص «کاهش هزینه ها و افزایش بهره وری» مورد بررسی قرار می گیرد بدین جهت هر اثر یا فردی بتواند عرصه حکمرانی را ارزان تر و به صرفه تر اجرا نماید و حکمرانی در صرفه جویی بیشتر طرح ها کمک نماید در کانون توجه این جایزه قرار می گیرد.
هم بنیانگذار اندیشکده حکمرانی شریف با اعلان اینکه حکومت های دنیای امروز از «کاهش مشروعیت نظام سیاسی» رنج می برند، اشاره کرد: شکاف اجتماعی و کاهش مشروعیت نظام اجتماعی از آفات حکومت های امروزی بشمار می رود. هریک از نامزدهای اعطای جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد که به «افزایش مشروعیت نظام سیاستی» و «وفاق اجتماعی» کمک نماید، شایستگی بیشتری برای اعطای جایزه دارد.
امامیان با اعلان اینکه نه فقط مشروعیت داخلی بلکه مشروعیت بین المللی از اهمیت فراوانی برخوردار است، توضیح داد: اداره حکمرانی جوامع امروزی از مرز آن کشور فراتر رفته است و اگر نتوانیم مشروعیت نظام حکمرانی را در عرصه های بین المللی جاری نماییم، با آثار سوئی که این مساله دارد در درون کشور مواجه می شویم. باتوجه به اهمیت تاثیر نفوذ در حوزه بین المللی، «نفوذ و رقابت پذیری بین المللی» جزو فاکتورهای داوری جایزه روستاآزاد شمرده می شود.
او در آخر شاخص «عدالت محوری و الگوی ایرانی اسلامی» و «پایدارسازی و تثبیت نهادی» را از دیگر محورهای داوری جایزه فناوری و حکمرانی روستاآزاد دانست و اضافه کرد: شاخص خدمات رسانی از دیگر معیارهای انتخاب آثار برتر دراین جایزه انتخاب شده است. اگر هر فرد یا اثری بتواند جامعه بیشتری از ایرانیان را تحت پوشش قرار دهد و سبب ترویج خدمت رسانی شود در کانون توجه جایزه قرارمی گیرد.



1403/06/18
09:52:36
5.0 / 5
224
تگهای خبر: خدمات , فناوری , كشور , نخبگان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
انجمن پارسیان Parsian Forum