معاون سابق تحقیقات وزارت بهداشت مطرح كرد؛

پژوهش را باید برای همه بدانیم نه یک دانشگاه، یک گروه و یک شخص

پژوهش را باید برای همه بدانیم نه یک دانشگاه، یک گروه و یک شخص

به گزارش انجمن پارسیان، معاون سابق تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با تکیه بر عدالت محوری در پژوهش اظهار داشت: ما تحقیقات و پژوهش را باید برای همه بدانیم نه یک دانشگاه، یک گروه و یک شخص خاص.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، مراسم تکریم و معارفه معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت امروز شنبه ۱۲ آبان ماه با حضور دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، دکتر شاهین آخوندزاده؛ معاون تحقیقات و فناوری، دکتر مسعود حبیبی؛ معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر یونس پناهی؛ معاون تحقیقات و فناوری سابق وزارت بهداشت، دکتر رضا ملک زاده؛ معاون اسبق تحقیقات و فناوری و اجرا شد. دکتر یونس پناهی در این مراسم اظهار داشت: در همه کشور این اعتقاد وجود دارد که مقاله لازم است ولی کافی نیست؛ مقاله گذرگاه است ولی قرارگاه نیست. به همین دلیل در این دوره مسئولت
تکمیل زنجیره تولید برای تحقیقاتی که منجر به مقاله می شوند مد نظر قرار گرفت. وی با اشاره به محدودیت منابع اظهار داشت: برمبنای محدودیت های منابع موضوع عدالت در توزیع منابع را مورد توجه قرار گرفت و هیچ دانشگاهی محروم از بودجه نشد. معاون تحقیقات و فناوری سابق وزارت بهداشت با اشاره به رویکرد توسعه سرکت های دانش بنیان اظهار داشت: حدود ۱۰ هزار شرکت دانش بنیان کشور، ۱۵۰۰ شرکت در عرصه سلامت است. وی ادامه داد: ما تحقیقات و پژوهش را باید برای همه بدانیم نه یک دانشگاه، یک گروه و یک شخص خاص. پناهی با اشاره به ایجاد چارت تشکیلاتی برای پارک های علم و فناوری اظهار داشت: بر طبق این برنامه، سازمان برنامه و بودجه موظف به تامین بودجه آنها شد. همین طور مجوز ۲۰۰ عضو هیات علمی گرفته شد و در اختیار دانشگاه ها قرار داده شد. وی با تأکید بر موضوع فناوری و تکمیل زنجیره تولید و استفاده از مقاله در حل مسائل کشور، اظهار داشت: ما اکوسیستم فناوری را راه انداختم و سعی کردیم تحقیقات حل مسائل کشور و توجه به سرآمدان را مورد توجه قرار دادیم. ماموریت گرایی در دانشگاه علوم پزشکی کشور اظهار داشت: ما به دانشگاه های علوم پزشکی ماموریت های مختلفی محول کردیم که هر یک از محل بودجه طرح های یک درصد ماموریت های محوله را پیگیری می کنند. مبلغ یک درصد، مبلغ زیادی نیست ولی ما سعی کردیم که از آن بصورت جهت دار استفاده نمائیم. وی درباره ی مرجعیت علمی اظهار داشت: در این دوره مسئولیت رقابت کردن با کشورهای مختلف را مد نظر قرار داشته ایم و بارها در این مورد صحبت شده است. شتاب تولید علم در ایران ۷.۴۴ است، ولی این شتاب در بعضی کشورهای منطقه دو رقمی است. پناهی با اشاره به این که برخی کاهش رشد علمی را به گردن وزارت بهداشت می اندازند، اظهار داشت: ۲۵ درصد اعضاء هیات علمی کشور مربوط به وزارت بهداشت است، این در حالیست که ۴۲ درصد تولید علمی بوسیله وزارت بهداشت به انجام می رسد. وی ادامه داد: تعداد دانشمندان یک درصد در وزارت بهداشت بمراتب بیش از وزارت علوم است. اگر ۵ دانشمند پر استناد داریم، ۳ نفر از آنها در وزارت بهداشت هستند. وی اشاره کرد: البته این که در تولیدات دارویی و مواد اولیه نیازمند و وابسته کشورهای دیگر باشیم ولی در مقالات رتبه اول باشیم درست نیست. معاون سابق تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت اظهار داشت: تولید مقاله در دنیا مساوی با تولید علم نیست. باید توجه داشت تفاوت ما با ترکیه حدود ۲ هزار مقاله است و ما ۲ هزار هیات علمی خاموش داریم. در این دوره ما شاهد اعضاء هیات علمی خاموش بودیم. پناهی درباره ی محدودیت منابع مالی اظهار داشت: ما به دلیلهای مختلف محدودیت در منابع داشتیم، با اینحال اصلاح آیین نامهها و فرایندها مهم می باشد. در دوره قبل حمایت مالی از مقالات در کمیته اخلاق در پژوهش کشور ممنوع شده بود؛ ما بخشنامه ها را اصلاح کردیم و در این رویکرد بازبینی انجام دادیم. وی اشاره کرد: در امتداد سخنان مقام معظم رهبری برای پشتیبانی از نخبگان، دانشمندان یک درصد، دو درصد، نخبگان جوان و... مبلغ بسیار زیادی بوسیله معاونت تحقیقات برای این مساله اختصاص دادیم. پناهی در آخر اظهار داشت: من برای رسیدن به مقام معاونت تحقیقات هیچ تلاشی نکردم ولی از روز شروع مسئولیت با تمام قوا در این راه تلاش کردم و هر کاری بلد بودم انجام دادم. در طول این مدت مجری هیچ طرح پژوهشی نبودم و هیچ شرکت دانش بنیانی تاسیس نکردم.


منبع:

1403/08/13
14:30:30
5.0 / 5
254
تگهای خبر: تحقیقات , توسعه , دانش بنیان , دانشگاه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum