ضرورت ایجاد رشته تحصیلی روزنامه نگاری علمی در ایران

ضرورت ایجاد رشته تحصیلی روزنامه نگاری علمی در ایران

به گزارش انجمن پارسیان، استاد ممتاز دانشگاه تهران با تأکید بر نقش خبرنگاران علمی در ترویج علم اظهار داشت: اگر علم بخواهد به زبان ساده در بیاید نیاز به خبرنگاران دارد؛ بدین سبب ایجاد رشته خبرنگاری علمی ضرورت دارد.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، مراسم اعطای بیست و پنجمین دوره جایزه ترویج علم، امروز پنج شنبه ۲۴ بهمن ماه در تالار ایوان شمس اجرا شد.
دکتر علی اکبر موسوی موحدی در پیامی که به بیست و پنجمین جایزه ترویج علم ایران ارسال کرده بود، با اعلان اینکه مخاطب ترویج علم مردم هستند، اظهار داشت: علم پیچیدگی دارد و باید به زبان ساده برای مردم درآید.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، ما اگر علم را بتوانیم به زبان ساده در بیاوریم و مردم سخن ما را درک کنند، آن زمان ما فهمیده ایم. ترویج علم سبب می شود تا تراکم علمی برای جامعه ایجاد شود. از این راه مردم به علم و دانایی دسترسی پیدا می کنند و اشتباه کمتری انجام می دهند. از این راه مردم جامعه را ساده اداره می کنند و هزینه های کمتری را برای پیشرفت صرف می شود.
وی با تأکید بر نقش خبرنگاران علمی در ترویج علم اظهار داشت: اگر علم بخواهد به زبان ساده در بیابد نیاز به خبرنگاران علمی دارد. خبرنگاری علمی در ایران رواج ندارد. لازم است که این رشته تحصیلی در ایران ایجاد شود و افراد ذی صلاح در آن تحصیل کنند تا مطالب را به مردم انتقال دهند.
موسوی موحدی با تأکید بر این که مروج علم باید دانا و محبوب دل مردم باشد، افزود: مطمئناً چنین فردی می تواند در ترویج علم اثرگذار باشد.
وی اضافه کرد: همین طور باید علم دست اول به زبان ساده در بیاد. یعنی کسی که این صحبت را می شنود به مسئله ای جدید را بشنود و این تاثیر زیادی در فرهنگ مردم خواهد داشت.
استاد ممتاز دانشگاه تهران، با اعلان اینکه علم امروز دو فضایی شده و هم در فضای فیزیکی و فضای مجازی جریان دارد، اظهار داشت: فضای مجازی زمان و مکان نداردژ بدین سبب اگر بتوانیم مفاهیم را به زبان ساده توسط هوش مصنوعی تعریف نماییم و در دسترس مردم قرار دهیم کار بسیار پیشرفته ای انجام دادیم.
علم تنها محدود به دانشگاه ها و لابراتوار ها نیست
دکتر اکرم قدیمی نیز در این مراسم با اعلان اینکه این رویداد تنها فرصتی برای قدردانی از مروجان علم نیست اظهار داشت: این رویداد بستری برای تاکید بر علم در جامعه فراهم می آورد.
وی افزود: این رویدادها یادآور می کند که علم نه فقط ابزاری برای حل مشکلات که راهی برای ارتباط مردم با یکدیگر است. چالش های جهانی همچون تغییرات اقلیم، نقش علم در تاب آوری اجتماعی، چالش های اقتصادی امکان حل شدن دارند. ترویج علم نه یک فعالیت جانبی بلکه از محورهای توسعه پایدار می باشد.
قدیمی اشاره کرد: تبدیل علم به گفتمان اجتماعی نیازمند تلاش جمعی است. از محققان و معلمان تا رسانه ها و نهادهای فرهنگی هر یک وظیفه دارند دراین خصوص فعالیت کنند و تنها با همکاری و کوشش های جمعی می توان به این اهداف رسید.
رئیس انجمن ترویج علم اضافه کرد: این مراسم برگزار شده تا به برگزیدگان ادای احترام نماییم و عنوان نماییم که علم تنها محدود به دانشگاه ها و لابراتوار ها نیست. این افراد نمادهایی هستند که می توانند به الگویی دراین خصوص برای تبدیل شوند.


منبع:

1403/08/25
11:20:53
5.0 / 5
78
تگهای خبر: توسعه , دانشگاه , علم , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum