چوبی که در تاریکی می درخشد

چوبی که در تاریکی می درخشد

به گزارش انجمن پارسیان، دانشمندان در سوئیس راهی برای ساختن چوب درخشان با کمک یک قارچ ابداع نموده اند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، در شرایط خاص، گونه های خاصی از قارچ ها با مصرف چوب، فلورسانس می شوند و باآنکه بازسازی آن شرایط نادر و دشوار می باشد اما دانشمندان سوئیسی راهی برای ایجاد چوب درخشان یافته اند.
به نقل از آی ای، دانشمندان موفق شده اند که این شرایط را برای درخشش چوب در تاریکی ایجاد کنند. موثرترین ترکیب قارچ عسل بدون حلقه(Desarmillaria tabescens) و چوب بالسا بود که می توانست تا ۱۰ روز در طول موج های ۵۶۰ نانومتری یک درخشش سبز کلاسیک فلورسانس ایجاد نماید.
هر چند رسیدن به آن مرحله زمان بر است اما محققان دریافتند که قارچ و چوب باید با هم به مدت سه ماه در یک محیط بسیار مرطوب انکوبه شوند. در این مدت، چوب بالسا تا هشت برابر وزن خود آب جذب می کند و درخشش تنها زمانی آغاز می شود که در معرض اکسیژن قرار گیرد. در آن نقطه، آنزیم لوسیفراز که در کرم شب تاب هم دیده می شود، واکنشی را آغاز می کند که منجر به انتشار یک درخشش سبز می شود.
با بررسی دقیق تر، محققان دریافتند که قارچ، لیگنین موجود در چوب را تجزیه می کند. لیگنین پلیمر طبیعی است که سفتی و استقامت فشاری را فراهم می آورد. با این وجود، این فرایند، ثبات کلی چوب را کاهش نمی دهد، چونکه سلولز دست نخورده باقی می ماند.
محققان امیدوارند بتوانند این شیوه را برای افزایش طول عمر چوب زیست تاب بهبود بخشند. آنها در این مقاله می گویند که هدف نهایی عرضه روشنایی با صرفه جویی در انرژی در خانه ها یا فضاهای عمومی خواهد بود. در حالیکه در اینجا میتوان از چوب «مرده» استفاده کرد، تحقیقات دیگر ساخت گیاهان زنده ای را بررسی نموده اند که برای اهداف مشابه می درخشند.



1403/09/14
11:12:07
5.0 / 5
19
تگهای خبر: تحقیقات , محققان , نانو
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۲
انجمن پارسیان Parsian Forum