چشیدن طعم به شکل مجازی ممکن شد!

چشیدن طعم به شکل مجازی ممکن شد!

به گزارش انجمن پارسیان، از حالا دیگر مزه کردن غذاها و طعم های مختلف به شکل آنلاین و مجازی با یک تکنولوژی جدید امکانپذیر است. آزمایش های این فناوری نشان داد که شرکت کنندگان می توانند بین شدت مزه های ترش مختلف با موفقیت ۷۰ درصدی تمایز قائل شوند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، فناوری چشایی الکترونیکی(e-Taste) فناوری جدیدی است که به صورت بالقوه می تواند تجربه حقیقت مجازی را با عرضه یک رابط طعم دیجیتال به کاربران تغییر دهد که به آنها اجازه می دهد طعم ها را از راه دور حس کنند.
این سیستم که توسط محققان دانشگاه ایالتی اوهایو ابداع شده است، از سنسورهای شیمیایی و توزیع کننده های بی سیم برای شبیه سازی حس چشایی استفاده می نماید و لایه جدیدی از غوطه ور شدن در محیط های دیجیتال را عرضه می دهد.
به نقل از آی ای، این سیستم با شناسایی مولکول های مختلف مانند گلوکز و گلوتامات و ارتباط آنها با پنج طعم اصلی شامل شیرینی، ترشی، شوری، تلخی و اومامی کار می کند. این سیگنال های شیمیایی با داده های الکتریکی به سیم ها منتقل می گردند و داده ها به دستگاهی ارسال می شوند که در منطقه ای دور قرار دارد و دستگاه، آنها را باردیگر برای کاربر بوجود می آورد.
جین هوا لی(Jinhua Li)، یکی از نویسندگان این مطالعه می گوید: بُعد شیمیایی در قلمرو حقیقت مجازی و حقیقت افزوده فعلی نسبتاً کمتر نشان داده شده است، بخصوص وقتی در مورد بویایی و چشایی صحبت می نماییم. این شکافی است که باید پر شود و ما آنرا با این سیستم نسل جدید توسعه داده ایم.
نحوه کار فناوری چشایی الکترونیکی
سیستم چشایی الکترونیکی (e-Taste) شامل یک محرک است که به دهان متصل می شود، همراه با یک پمپ الکترومغناطیسی مینیاتوری که مواد شیمیایی القاء کننده طعم را پخش می کند. هنگامی که پمپ فعال می شود، مقدار اندکی مایع را از راه یک رابط ژلی آزاد می کند و اجازه می دهد تا شدت و مدت طعم به صورت دقیق کنترل شود.
لی اضافه کرد: بر مبنای دستورالعمل دیجیتال، شما همینطور می توانید انتخاب کنید که یک یا چند طعم مختلف را به صورت همزمان آزاد کنید تا بتواند احساسات متفاوتی را ایجاد نماید.
از آنجاییکه درک چشایی، ذهنی است و ارتباط نزدیکی با بو دارد، محققان این سیستم را برای جمع آوری و ذخیره داده های حسی طراحی کردند که کاربران را قادر می سازد طعم ها را به روشی ثابت و کنترل شده تجربه کنند.
لی می گوید: چشایی و بویایی تا حد زیادی با احساسات و حافظه انسان مرتبط هستند. ازاین رو سنسور ما باید یاد بگیرد که تمام این اطلاعات را ضبط، کنترل و ذخیره کند.
آزمایش موفقیت آمیز و انتقال طعم از طریق دور
کارآزمایی های انسانی نشان داد که شرکت کنندگان می توانند به دقت بین شدت مزه های ترش مختلف با میزان موفقیت ۷۰ درصد تمایز قائل شوند.
سپس محققان از ظرفیت این فناوری برای تحویل طعم از راه دور در فواصل دور انجام دادند. ازاین رو محققان کالیفرنیایی به موفقیت رسیدند حس چشایی را در شرکت کنندگان واقع در اوهایو برانگیزند.
برای تعیین بیشتر اثربخشی آن، تجربیات غذایی مجازی گنجانده شد و به شرکت کنندگان دستور داده شد تا طعم پنج ماده غذایی شامل لیموناد، کیک، تخم مرغ نیمرو شده، سوپ ماهی و قهوه را شناسایی کنند. این تست ها بدون شک نشان دادند که فناوری e-Taste می تواند شرکت کنندگان را با افزودن طعم تخیلی به حقیقت شبیه سازی شده، وارد دنیای حقیقت مجازی کند و یک بُعد کاملا جدید و هیجان انگیز ایجاد نماید.
در حالیکه بازی و سرگرمی، در دسترس ترین و بدیهی ترین کاربردهای e-Taste هستند، برنامه های بالقوه دیگری هم وجود دارند که فراتر از این حوزه گسترش می یابند. بعنوان مثال با عنایت به این که حافظه با طعم و بو در هم آمیخته است، این فناوری می تواند نتایج عمیقی برای درک نحوه عملکرد مغز داشته باشد. همینطور می تواند به کاربرانی که از عوارض طولانی مدت بیماری کووید یا شرایط عصبی متفاوت رنج می برند، دسترسی ساده تری به دنیای مجازی عرضه نماید.
با وجود این که این فناوری هنوز به پتانسیل کامل خود نرسیده است، به صورت قابل توجهی قابلیت تعاملات مجازی را با جذاب تر کردن و مشارکت بیشتر بالا می برد.
لی می گوید: این فناوری به افراد کمک می نماید تا در فضاهای مجازی به روش هایی که قبلاً دیده نشده است، ارتباط برقرار کنند. این مفهوم اینجاست و نخستین قدم مناسب برای تبدیل شدن به بخش کوچکی از دنیای متاورس است.
این مطالعه در مجله Science Advances انتشار یافته است.



منبع:

1403/12/11
23:07:25
5.0 / 5
85
تگهای خبر: آنلاین , الكترونیك , بازی , توسعه
این پست را می پسندید؟
(1)
(0)
X

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این پست
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۵
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها

انجمن پارسیان Parsian Forum