حضور دانشگاه های ایران در 9 حوزه موضوعی رتبه بندی كیو اس سال 2018
انجمن پارسیان: تهران - پایگاه رتبه بندی كیو.اس. نتایج رتبه بندی موضوعی سال 2018 خویش را منتشر نمود كه دانشگاه های ایران در 9 حوزه موضوعی رتبه بندی آن در سال 2018 حضور دارند.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایرنا از روابط عمومی و همكاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ( ISC)، محمدجواد دهقانی سرپرست ISC اظهار داشت: رتبه بندی كیو اس یكی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است كه توسط موسسه كاكارلی سیموندز انگلستان صورت می گیرد.
وی اضافه كرد: یكی از رتبه بندی مهمی كه این پایگاه به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است، رتبه بندی موضوعی كیو اس بر مبنای چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی كارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می گیرد و این شاخص ها هر كدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، برای معرفی بهترین دانشگاه ها مشخص می شوند.
وی ادامه داد: بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی كیو اس با استفاده از پایگاه استنادی اسكوپوس و بخش دیگر هم از اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها به دست می آید.
دهقانی تصریح كرد: رتبه بندی كیو اس در سال 2018 میلادی دانشگاه های برتر دنیا را در 48 حوزه موضوعی در قالب 5 حیطه كلی علوم طبیعی، مهندسی و فناوری، علوم زیستی و پزشكی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است، كیو اس در سال 2018 دو حوزه مدیریت كتابداری و اطلاعات و حوزه تاریخ كلاسیك و باستانی را هم به جمع حوزه های تخصصی خود افزوده است.
وی اظهار داشت: پنج حیطه اصلی حوزه های موضوعی هنر و علوم انسانی شامل دیرینه شناسی –معماری - طراحی و هنر - زبان و ادبیات انگلیسی - تاریخ - زبان شناسی - زبان های مدرن - هنرهای نمایشی - فلسفه - الهیات و مطالعات مذهبی - تاریخ كلاسیك و باستانی است.
وی اضافه كرد: بخش دوم مهندسی و فناوریاست كه علوم كامپیوتر و سیستم های اطلاعاتی- مهندسی شیمی - مهندسی عمران و سازه - مهندسی برق و الكترونیك - مهندسی مكانیك، تولید و حمل و نقل هوایی- مهندسی مواد معدنی و معدن را شامل می گردد.
دهقانی ادامه داد: علوم زیستی و پزشكی بخش دیگر حوزه های مبحث است كه شامل كشاورزی و جنگلداری - آناتومی و فیزیولوژی - علوم بیولوژیكی- دندان پزشكی- پزشكی- پرستاری - داروسازی و فارماكولوژی - روان شناسی - علوم دامپزشكی است.
به گفته وی علوم طبیعی اعم از شیمی - علوم دریا و زمین - علوم محیط زیست – جغرافیا – علم مواد – ریاضیات و فیزیك دیگر حوزه موضوعی است.
وی اظهار داشت: علوم اجتماعی و مدیریت با مولفه های حسابداری و مالی- مردم شناسی – مدیریت كسب و كار- مطالعات ارتباطات و رسانه - مطالعات توسعه - اقتصاد و اقتصاد سنجی- تحصیلات- صنعت مهمانداری و مدیریت اوقات فراغت- قانون - مطالعات سیاست و بین المللی - سیاست اجتماعی - جامعه شناسی- مبحث های در رابطه با ورزش - مدیریت كتابداری و اطلاعات - آمار و تحقیق در عملیات از دیگر موضوعات است.
*** رتبه بندی در 5 حیطه كلی كیو اس سال 2018:
در رتبه بندی كه در 5 حیطه علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشكی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی صورت گرفته است، دانشگاه های ایران در 2 حیطه مهندسی- فناوری و علوم زیستی-پزشكی دارای رتبه در میان دانشگاه های برتر دنیا شده اند.
*** وضعیت دانشگاه های ایران در رتبه بندی حیطه ای سال 2018 كیو.اس
دانشگاه صنعتی شریف در حیطه مهندسی و فناوری رتبه 451-500 و دانشگاه علوم پزشكی تهران در حیطه پزشكی و علوم زیستی رتبه 401-450 را كسب كردند.
*** رتبه بندی در 48 حوزه موضوعی سال 2018 كیو.اس:
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام اظهار داشت: در رتبه بندی حوزه های موضوعی سال 2018 كیو اس، كشور ایران عملكرد خوبی از خود نشان داده است به نحوی كه در سال 2016، دانشگاه علوم پزشكی تهران تنها دانشگاه از ایران بود كه در حوزه موضوعی پزشكی با رتبه 300-251 قرار گرفت.
وی اضافه كرد: حضور دانشگاه های ایران در سال 2017 از یك حوزه به 8 حوزه موضوعی معماری و محیط انسان ساز، مهندسی عمران و سازه، مهندسی برق و الكترونیك، مهندسی مكانیك، كشاورزی و جنگلداری، پزشكی، داروسازی و شیمی ارتقا یافت و در سال 2018، حضور دانشگاه های برتر كشور در رتبه بندی موضوعی به 9 حوزه موضوعی ارتقا یافت.
دهقانی خاطرنشان كرد: ایران در سال 2018 برای نخستین بار در دو حوزه علم مواد و جغرافیا دارای نماینده در میان دانشگاه های برتر دنیا است، دانشگاه تهران كه در 7 حوزه موضوعی كیو اس از 9 حوزه موجود حضور داشته است، توانسته با رتبه 151-200 در حوزه جغرافیا و با رتبه 251-300 در حوزه علم مواد برای نخستین بار حضور یابد.
*** نتایج رتبه بندی موضوعی كیو اس سال 2018
حوزهنام دانشگاهرتبه سال 2018
دانشگاه تهران در حوزه معماری و محیط انسان ساز رتبه 151-200 و در حوزه مهندسی برق و الكترونیك رتبه را 301-350 و دانشگاه صنعتی شریف هم رتبه 351-400 را به دست آورد.
دانشگاه صنعتی شریف در حوزه مهندسی مكانیك دارای 301-350 شد.
دانشگاه تهران در حوزه كشاورزی و جنگلداری رتبه 251-300، در رشته پزشكی دانشگاه علوم پزشكی تهران 251-300، دانشگاه علوم پزشكی شیراز401 -450، دانشگاه علوم پزشكی مشهد، علوم پزشكی تبریز و دانشگاه تهران 451-500 را كسب كردند.
در بخش داروسازی دانشگاه علوم پزشكی تهران151-200 و دانشگاه علوم پزشكی مشهد رتبه 251-300 را كسب كردند.
در بخش شیمی دانشگاه صنعتی شریف رتبه 451-500، در بخش جغرافیا دانشگاه تهران رتبه 151-200 و در بخش علم مواد دانشگاه تهران رتبه 251-300 را كسب كردند.
علمی 9014**1584
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب