رئیس هواشناسی كشاورزی:

پنجهزار ایستگاه در كشور میزان گرمایش را رصد می كنند

پنجهزار ایستگاه در كشور میزان گرمایش را رصد می كنند

انجمن پارسیان: كرمان- رئیس اداره هواشناسی كشاورزی سازمان هواشناسی اظهار داشت: تعداد پنجهزار ایستگاه میزان گرمایش زمین در سطح كشور را همواره رصد می كنند.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایرنا، مسعود حقیقت روز سه شنبه در آیین رونمایی از سامانه هوشمند تهك و هم پروژه اولین دستگاه هوشمند آب و هواشناسی كشور در رفسنجان اظهار نمود: ما انسانها هرساله دمای كره زمین را با روشن كردن چوب و زغال، بخاری، تولید كارخانه ها و امثال اینها افزایش می دهیم به صورتی كه در ایران طی سالهای اخیر 0.5 تا 1 درجه افزایش دما داشتیم.
وی خاطرنشان كرد: می توان با هم افزایی به سمتی برویم كه دانش كشاورزی را گسترش دهیم و از بروز خسارتها و نابهنجاری هایی كه سالهاست به بخش كشاورزی وارد می گردد نیزجلوگیری كرد.
وی اضافه كرد: تهدید خشكسالی در كمین كشاورزی است و اگر دستگاههای بهینه سازی آب تولید نشود در آینده نه چندان دور كشاورزی نابود خواهد شد.
حقیقت بیان كرد: یكی از جنبه های تأثیر گذار بر كشاورزی گرما است كه نباید دمای زمین افزایش یابد.
وی ادامه داد: اطلاعات هواشناسی در باغبانی، اصلاح نباتات، جنگلها، مراتع و... كه در امر تولید مواد غذایی نقش دارند اثربخش است.
وی با اشاره به اینكه می توان 97 درصد از مواد غذایی و پروتئینی را با مدیریت صحیح و هم افزایی در كشور خودمان تولید كرد تصریح كرد: سازمان هواشناسی كشاورزی مرجع تولید دانش و سازمان جهاد كشاورزی متولی بخش كشاورزی است كه هم افزایی در این دو فرایند می تواند به نفع جامعه باشد.
وی با اشاره به اینكه كمیسیون هواشناسی كشاورزی در سازمان جهانی هواشناسی با هدف نشان دادن اهمیت دانش كشاورزی تشكیل شده اظهار داشت: در سطح ملی و استانی در بخش های كشاورزی اقداماتی جهت بهبود وضعیت كشاورزی در دست است بنابراین 409 ایستگاه هواشناسی كشاورزی در سطح كشور فعالیت دارد.
وی تصریح كرد: برای رفع مشكلات حوزه كشاورزی از سال 93 هم سامانه تهك ( توسعه هواشناسی كاربردی) در استانهای كشور راه اندازی شده كه تابحال به طور دستی بوده و امروز سه شنبه این سامانه هوشمند تهك به طور پایلوت در رفسنجان رونمایی گردید.
حقیقت تصریح كرد: كشاورزان می توانند در سامانه تهك اطلاعات خود و اراضی كشاورزی خویش را ثبت كنند و در زمان بحرانهایی نظیر سرمازدگی، گرمازدگی، باد و طوفان ودیگر بلایای طبیعی خدماتی همچون تولید دود در زمینها، مهپاشی و دیگر خدمات را جهت جلوگیری از بروز خسارات ناشی از این بحرانها توسط كارشناسان دریافت كنند.
*** فعالیت 33 شركت و هسته فناورزی در مركز رشد دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان
رئیس مركز رشد دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان هم در این مراسم بیان كرد: این مركز دارای 33 شركت و هسته فناوری است.
حسین كاظمی اضافه كرد: اختراعاتی كه ثبت و به مرحله تولید انبوه می رسد و استفاده آنها در داخل و صادرات آنها به كشورهای خارجی اتفاق می افتد مربوط به شركت ها و هسته های فناوری است كه در مراكز رشد بر مبنای دانش علمی فعالیت دارند.
وی بیان كرد: شركت كاوشگران آب هم كه اولین دستگاه هوشمند هواشناسی و آب را طراحی و تولید كرده است از چند سال پیش فعالیت خویش را تحت نظر اساتید مجرب دانشگاه ولیعصر (عج) شروع كرده و این دستگاه هوشمند مورد استقبال كشاورزان و مسئولین جهاد كشاورزی قرار گرفته است.
كاظمی خاطرنشان كرد: در مركز رشد ایده از دانشجویان و حمایتهای علمی و آموزشی و مشاوره ها از ناحیه اساتید دانشگاه به ایده پردازان عرضه می گردد تا ایده ها تجاری سازی و تبدیل به محصولاتی شوند كه در جامعه بسیار كاربرد دارند ضمن اینكه قبلا شرایط برای ایده پردازان آسان نبود و هم اكنون ایده های دانشجویان ارزیابی و رفع مشكل می گردد.
براساس این گزارش مطالعات، طراحی و ساخت این دستگاه به مدت چهارسال توسط 30نفر از پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه ولیعصر رفسنجان و با هزینه 900میلیون تومان انجام گرفته است.
این دستگاه به همت محققان دانشگاه ولیعصر (عج) رفسنجان طراحی و تولید شده و برای اولین بار در كشور رونمایی شده است.
با توجه به وجود بحران آب و كمبود منابع آبی، بارندگی كم و تبخیر زیاد آب و همینطور افت سطح سفره های زیرزمینی آب در این شهرستان و در كنار این معضلات، بروز سرمازدگی و گرمازدگی های دو سال اخیر، می طلبید در رفع این معضلات دستگاهی طراحی شود.
شهرستان رفسنجان با بیش از 80 هزار هكتار یاغات پسته اقتصادش بر اساس این محصول صادراتی قرار دارد.
رفسنجان بیش از 311 هزار نفر جمعیت است و در 110 كیلومتری كرمان قرار دارد.
7433/ 5054


1396/12/16
18:13:30
5.0 / 5
5214
تگهای خبر: خدمات , شركت , علم , هوشمند
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum