ساخت مواد كامپوزیتی سخت تر و مستحكم تر با پرتوهای فرابنفش
انجمن پارسیان: تهران - محققان فناوری جدیدی را ابداع كردند كه باعث افزایش استقامت و سختی مواد كامپوزیتی در مجاورت پرتوهای فرابنفش می گردد.
به گزارش گروه اخبار علمی ایرنا از پایگاه خبری ساینس دیلی، تمركز اصلی این تحقیق در دانشگاه مریلند آمریكا بر كنترل نحوه تعامل مولكول ها با یكدیگر به گونه ای است كه تغییر نحوه این تعامل در مقیاس كوچك منجر به تغییرات مورد نظر در مقیاس بزرگ شود.
این تكنیك شامل استفاده از پرتوهای فرابنفش برای پیوند دادن مولكول های حساس به نور با عامل های تقویت كننده ای مانند نانوتیوب های كربنی است.
سپس این تقویت كننده ها درون پلیمر تعبیه می شوند. هنگام تابش پرتوهای فرابنفش نوعی واكنش شیمیایی رخ می دهد كه باعث بهبود پیوند بین پلیمر و عامل تقویت كننده می گردد. به قول محققان، این فرآیند شیمیایی برای مجموعه بزرگی از پلیمرها و مواد تقویت كننده قابل استفاده می باشد.
كامپوزیت به دست آمده با استفاده از این فناوری بعد از 5 دقیقه تابش پرتوهای فرابنفش 93 درصد سخت تر و 35 درصد مستحكم تر از قبل می شوند.
انگیزه محققان از انجام این تحقیقات تولید ساختارهای جدیدی برای هواپیماهای دارای بال متحرك، همچون بالگرد است كه در گذشته طرح آنها عرضه شده؛ اما به علت محدودیت مواد كامپوزیتی موجود، تولید آن ها غیرممكن بوده است.
گزارش كامل این تحقیقات در نشریه Advanced Materials Interfaces انتشار یافته است.
علمی (6)**9259*2017
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب