تاثیر سوربات پتاسیم بر تسریع بیماری دیابت
انجمن پارسیان: محققان دانشگاه تهران تاثیر سوء سوربات پتاسیم بر ناهنجاری ساختاری پروتئین ها و تحریك عوارض دیابت را اثبات كردند.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از دانشگاه تهران، محققان مركز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیك دانشگاه تهران ثابت كردند علاوه بر گلوكز كه سبب بیماری دیابت می شود، نگهدارنده های صنعتی اكسایشی مانند سوربات پتاسیم هم می تواند فرآیند تشكیل دیابت و بیماری های وابسته به آن و جریان تولید این بیماری ها را تسریع كنند.
سوربات پتاسیم یك مولكول شیمیایی كوچك و ماده ای گندزداست. این تركیب در واقع نمك پتاسیمی حاصل از اسید سوربیك است كه به طور گسترده و با تاثیر بسیار زیاد، در طیفی وسیع از صنایع (مانند صنایع مواد غذایی، داروسازی، بهداشتی و آرایشی) مورد استفاده قرار می گیرد.
این تركیب را در محصولات كارخانه هایی نظیر مواد غذایی و نوشیدنی، داروها، لوازم آرایشی و لوازم بهداشتی بخصوص خمیر دندان می توان مشاهده كرد.
سوربات پتاسیم به راحتی با استفاده از مخاط داخل دهان، جذب و وارد جریان خون می گردد و می تواند با پروتئین های موجود در خون واكنش دهد. در اثر این واكنش، سوربات پتاسیم باعث واكنش هایی شبیه واكنش قندی می گردد و بیماری دیابت نوع ۲ و عوارض آن را تشدید می كند.
به همین علت، پرهیز از مصرف مواد غذایی صنعتی، آرایشی و بهداشتیِ دارای تركیبات سوربات پتاسیم بخصوص خمیردندان های حاوی این تركیبات به شدت سفارش می گردد.
محققان دانشگاه تهران تركیبات گیاهی ضد باكتریایی مانند عصارهی گیاه پرسیكا (مسواك) با نام علمی سالوادورا پرسیكا را پیشنهاد می كنند.
این گیاه متعلق به خانواده سالوادوراسه با قابلیت رشد در مناطق خشك و گاهی شور است كه از آفریفا تا جنوب شرقی آسیا و بخصوص ایران گسترش دارد. عصاره برگ، ساقه و ریشه این گیاه خاصیت ضد میكروبیِ به مراتب بالاتری از تركیبات آنتی بیوتیك شناخته شده فعلی دارد.
این تحقیق حاصل تلاش فرشته تقوی دانشجوی دكتری بیوفیزیك، دبیر كرسی یونسكو در تحقیقات بین رشته ای در دیابت مركز تحقیقات بیوشیمی و بیوفیزیك دانشگاه تهران است.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب