محقق حوزه مكاترونیك:

افزایش هزینه ها توسعه ربات های امدادگر را دشوار كرده است

افزایش هزینه ها توسعه ربات های امدادگر را دشوار كرده است

انجمن پارسیان: تهران- یك محقق حوزه رباتیك اعتقاد دارد این حوزه به سمت توسعه ربات های امدادگر رفته، اما فعالیت در این زمینه به علت گرانی تجهیزات به بودجه بالایی نیاز دارد كه در اختیار محققان دانشجویی نیست.


بهرام رضایی به خبرنگار علمی ایرنا اظهار داشت: افزایش نرخ ارز تامین هزینه های تجهیزات را با دشواری بیشتری روبرو كرده است. برای نمونه یك قطعه گیربكس خورشیدی كه برای ساخت ربات مین یاب خود بهره برده ایم 670 هزار تومان و موتور این ربات 200 هزار تومان است كه قبل از این با قیمت های ارزان تری قابل تهیه بود.
وی كه دانشجوی مقطع كارشناسی رشته الكترونیك دانشگاه آزاد واحد تبریز است به همراه دو دانشجوی دیگر الكترونیك و برق قدرت، ربات مین یابی را طراحی و تولید كرده است كه در سیزدهمین دوره مسابقات بین المللی ربوكاپ ایران آزاد (14 تا 18 فروردین 97) رتبه سوم را كسب كرده است.
این ربات كه در مركز تحقیقات رباتیك و فناوری های نرم دانشگاه آزاد واحد تبریز توسعه داده شده است، همینطور در ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و فناوری رَبع رشیدی (rinotex 2018) در محل بین المللی نمایشگاه های تبریز (11 تا 14 آبان) به نمایش گذاشته شد.
وی در مورد این ربات توضیح داد: كارایی این ربات خنثی سازی مین، خارج كردن مین از داخل خاك و انداختن داخل سبد است و توان یافتن و خنثی سازی مین های «والمرا» را دارد.
رضایی تصریح كرد: یك نمونه دیگر از آن هم ساخته ایم كه مجهز به فلزیاب بود و برای پیدا كردن مین های گوجه ای زیر خاك قابلیت داشت.
این محقق عرصه مكاترونیك در مورد بومی بودن این ربات هم اظهار داشت: برنامه سازی و ساخت مدارهای الكترونیكی ربات تمام و كمال توسط محققان دانشگاهی در مركز تحقیقات رباتیك و فناوری های نرم انجام شده است، البته پلتفرم آن از 6 سال پیش طراحی شده بود ولی ساختار مكانیكی آنرا جهت شركت در هر مسابقه ای روزامد و بازسازی می نماییم و اگر نیاز به برنامه نویسی داشته باشد برنامه های جدید برای آن می نویسیم.
وی در مورد جلب سرمایه گذار برای تولید انبوه این ربات مین یاب توضیح داد: ربات های امدادگر كه این ربات هم به شكلی از دسته همین ربات هاست؛ امروزه بسیار كاربرد دارند و بیشتر فعالیت های این عرصه را به خود اختصاص داده اند، اگر بخواهیم ربات امدادگر درست نماییم، هزینه آن بالای 300 میلیون است و به علت بودجه كم مركز تحقیقات رباتیك و فناوری های نرم نمی توانیم این كار را بكنیم.
رضایی اظهار داشت: قبل از این هم ربات مین یاب را به بعضی نهادها مانند وزارت دفاع عرضه كرده ایم كه خیلی هم راضی بودند ولی بعد كه خواستیم سرمایه گذاری كنند، پیگیری نكردند.

***نمایشگاه ها برای بازدید خوب است
وی در مورد شركت در نمایشگاه ها و جشنواره های مختلف اظهار داشت: حضور در این نمایشگاه ها با اینكه خوب است بیشتر برای بازدید و نمایش دادن است و چندان نمی توان امیدوار بود كه برای محصول سرمایه گذار پیدا كنید، چونكه وقتی مسئولان یا نهادها محصول را در نمایشگاه می بینند بسیار از آن راضی هستند ولی وقتی پیگیر می شویم دیگر تمایلی به سرمایه گذاری ندارند.
این دانشجوی رشته الكترونیك دانشگاه آزاد تبریز اظهار داشت: ربات مین یابی كه در این مركز طراحی و تولید شده بسیار باكیفیت تر از ربات های امدادگر نمونه خارجی است و هیچگاه نوع ربات مانند این را در مسابقات و نمایشگاه های دیگر خارجی ندیده ایم، ربات مین یاب فعلی نوعی ربات امدادگر برای عرضه به وزارت دفاع است.
وی تصریح كرد: به صورت كلی امدادگر ها بیشتر برای جایگزینی با نیروی انسانی در آتش نشانی و هلال احمر مفید هستند و ما هم می توانیم با تغییراتی روی این ربات آنرا برای اهداف دیگری استفاده نماییم.
وی با تاكید بر مشكل دشواری تامین تجهیزات و گرانی اظهار داشت: این وضع شامل همه حوزه های الكترونیكی است، حتی در بخش كوادكوپترها می گردد كه تامین موتورها و مدارهای این دستگاه ها خیلی گران است و باید از خارج وارد شود.
رضایی اضافه كرد: پیش از گرانی ها بودجه تا حدی كفاف می داد؛ ولی پس از افزایش نرخ ارز با بودجه های دانشجویی به سختی می توان این محصولات را توسعه داد.
ششمین جشنواره و نمایشگاه نوآوری و فناوری ربع رشیدی با بیشتر از یكهزار و 700 طرح از 27 استان كشور و 5 كشور خارجی شامل سوئیس، تركیه، چین، آذربایجان و مالی پس از غربالگری توسط یكصد داور متخصص، در حدود 1700 غرفه در دو سالن امیركبیر و پروین اعتصامی محل نمایشگاه بین المللی تبریز برگزار گردید.
علمی**9157**1440


1397/09/03
15:19:57
5.0 / 5
4526
تگهای خبر: الكترونیك , تحقیقات , توسعه , جشنواره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
انجمن پارسیان Parsian Forum