كشف راز ماتریسهای ناآشنا؛

محققان سیگنالهای مافوق قوی فرازمینی را به دام انداختند

محققان سیگنالهای مافوق قوی فرازمینی را به دام انداختند

به گزارش انجمن پارسیان محققان آستروفیزیك در قالب یك همكاری بین المللی سیگنال های مافوق قوی فرازمینی را به دام انداختند.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از اسپوتنیك، جهان فقط به مقدار ۴ درصد از اتم های معمولی و مولكول های آشنا تشكیل شده است. ۹۶ درصد بقیه از موادی تشكیل شده است كه ما نمی توانیم ببینیم و به سختی قابل درك هستند. این بخش از جهان را «ماتریس»، مواد و انرژی ناآشنا و یا «سیاه» می نامند.
این مبحث در قالب همكاری های بین المللی در آزمایش های بزرگی مانند IceCube (رصدخانه نوترینوی آیس كیوب در قطب جنوب) كه پرتوهای «گاما» با انرژی فوق العاده بالا را به دام می اندازد، مطالعه می گردد.
این سیگنال ها از اجسام ماورای زمینی ناآشنا پخش می شوند و اطلاعات فوق العاده بی نظیری در اختیار علم می گذارند. به عقیده دانشمندان، مطالعه «نوترینوهای اَبرانرژتیك»، درك تاریخ شكل گیری گیتی و وضعیت كنونی و آینده آنرا ممكن خواهد ساخت.
محققان دانشگاه ملی تحقیقات هسته ای روسیه «می فی»، دانشگاه «پاریس-دیدرو» فرانسه، دانشگاه علم و فن نروژ و دانشگاه ژنو سوئیس با مطالعه داده های تلسكوپ گاما، جزئیات جدیدی در پرتوهای گاما كشف كردند.
دمیتری سمیكوز Dmitry Semikoz پروفسور دانشگاه ملی تحقیقات هسته ای «می فی» روسیه یكی از نویسندگان این كار تحقیقی است كه در مجله «فیزیكال ریویو دی» انتشار یافته است. وی در این باره اظهار داشت: «در زمان انرژی بالای ۳۰۰ مِگ»سیگنال هایی كه منابع آنها فرازمینی است به علت بلعیده شدن پرتوهای گاما در فضای بین كهكشانی ضعیف می شوند. در عین حال در فاصله بین كهكشان ها، پرتوهای گاما عملا به همان شكل اولیه باقی می ماند و «بلعیده » نمی شوند. بدین ترتیب جزء جدید، باید منبعی در كهكشان ما داشته باشد».
به گفته وی، طیف «جزء جدید» با جریان های نیرومند غیرعادی نوترینو كه توسط «آیس كیوب» كشف شد سازگار است. از آنجائیكه نوترینو همیشه همراه با پرتو گامایی تولید می گردد كه طیف مشابهی دارد، دانشمندان حدس می زنند كه منشأ هر دو طیف یكی باشد.
پروفسور سمیكوز در ادامه اظهار داشت: «در اینجا، ما دو مدل را پیشنهاد كردیم كه توضیحی است در ارتباط با تمام داده های دریافتی از رصدخانه نوترینوی آیس كیوب.
- نوترینو و پرتو گاما در آن قسمت كهكشان تولید شده است كه به زمین نزدیك تر است. این اتفاق به علت تعامل پرتوهای فضایی رخ داده است.
- پرتو گاما و نوترینو در نتیجه فروپاشی «ماده سیاه» در كهكشان ما ظاهر شده اند».
اینكه كدام یك از این مدلها صحیح است، باید طی تحقیقات آینده و با كمك سیگنال های نامنظم مشخص شود. اگر منشاء آن فروپاشی ماده سیاه باشد، اهمیت این تحقیق فوق العاده زیاد خواهد بود. ولی حتی اگر این اتفاق در نزدیكی یكی از منابع آستروفیزیكی رخ داده باشد، نخستین شانس كشف منبع پرتو فضایی برای ما به حساب خواهد آمد كه توسط نوترینو و پرتو گامایِ تحت نظارت تولید شده است.
هم حالا در روسیه در بستر دریاچه بایكال در حال ساخت تلسكوپ زیر آبی Gigaton Water Detector به حجم یك كیلومتر مكعب هستند. مقرر است در سال ۲۰۲۰ دقت كار تلسكوپ بایكال از نظر دقت آزمایش ها به تلسكوپ «آیس كیوب» برسد. امكان و امتیازات تلسكوپ بایكال برای نظارت بر بخش مركزی كهكشان بهتر از «آیس كیوب» است، چونكه در نیمكره شمالی قرار دارد. در صورتی كه محققان نوترینو در قطب، عملا از آن سوی زمین به مطالعه و نظارت پرتو ها می پردازند.

1397/09/17
14:41:14
5.0 / 5
4459
تگهای خبر: تحقیقات , دانشگاه , علم , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۵ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum