توسط محققان كشور محقق شد؛

كشف روشی برای ترمیم ضایعات نخاعی

كشف روشی برای ترمیم ضایعات نخاعی

به گزارش انجمن پارسیان محققان كشور با بررسی اثر كلرید لیتیم و پیوند سلول های بنیادی عصبی تاثیر آنرا در ترمیم ضایعات نخاعی در حیوان مدل آزمایشگاهی كشف كردند.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از مهر، درمان ضایعات نخاعی سال ها یكی از اهداف پژوهشگران علوم سلولی بوده است. تلاش های متعددی برای ترمیم نخاع صدمه دیده و بازیابی توان حركتی مبتلایان صورت گرفته اما هیج یك منجر به درمان قطعی این عارضه نشده اند.
سلول درمانی همواره بعنوان یك روش درمانی برای درمان ضایعات نخاعی مطرح بوده است. كلرید لیتیم هم بعنوان ماده ای مؤثر در بهبود وضعیت نخاع و افزایش واسطه های عصبی شناخته می شود.
به منظور یافتن روشی برای ترمیم ضایعات نخاعی، محققان كشور پژوهشی را طراحی كردند كه طی آن اثر پیوند سلول های بنیادی عصبی در كنار استفاده از كلرید لیتیم بر زنده مانی، تقسیم و تمایز سلول ها در مدل آزمایشگاهی دارای ضایعه نخاعی مورد بررسی قرار گرفت.
در این پژوهش ابتدا در حیوانات مدل آزمایشگاهی ضایعه نخاعی به وجود آمد. سپس مدلهای بوجود آمده به چهار گروه تقسیم شدند؛ گروه كنترل كه هیچ درمانی دریافت نمی كرد، گروهی كه سلول های بنیادی عصبی به آنان پیوند زده شد، گروهی كه كلرید لیتیم دریافت می كرد و گروهی كه پیوند سلول های بنیادی عصبی و كلرید لیتیم را هم زمان دریافت می كرد.
نتایج این پژوهش كه در مجله بین المللی Cellular Physiology به چاپ رسیده است، نشان داد، گروهی كه سلول های بنیادی عصبی و كلرید لیتیم را هم زمان دریافت كرده بود و گروه دریافت كننده كلرید لیتیم به تنهایی، به صورت مفهوم داری در توان حركتی خود بهبود یافتند.
همچنین بررسی های بافت شناسی نشان داد، سلول های بنیادی عصبی پیوند شده تمایز یافته و در طول نخاع مهاجرت كرده اند. علاوه بر این، سلول های بیان كننده «نستین» در گروه دریافت كننده كلرید لیتیم به شكل مفهوم داری بیشتر از سایر گروه ها تقسیم و تكثیر یافته بودند.
نتایج این پژوهش نشان داد، استفاده از كلرید لیتیم به تنهایی یا هم زمان با پیوند سلول های بنیادی عصبی بهترین اثر را در ترمیم و بازیابی توان حركتی مدلهای گرفتار ضایعه نخاعی و القا ترمیم درون زاد دارد.
این پژوهش توسط دكتر سحر كیانی، دكتر حسین بهاروند، عطیه محمد شیرازی، هدی صدرالسادات، زهرا نقدآبادی و همكارانشان در پژوهشگاه رویان، دانشگاه تربیت مدرس و دانشگاه صنعتی شریف به انجام رسیده است.

1398/02/28
14:19:10
5.0 / 5
4312
تگهای خبر: پژوهشگاه , دانشگاه , كشور , محققان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum