وزیر بهداشت اعلام كرد
برنامه وزارت بهداشت برای كاهش افسردگی، بی اطلاعی ۴۰ درصد مبتلایان فشار خون از بیماری خود
انجمن پارسیان: وزیر بهداشت با اشاره به اجرای طرح ملی بسیج كنترل فشار خون بالا، اظهار داشت: در مرحله بعد به دیابت و بهداشت روان می پردازیم تا آمار افسردگی كم شود.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، سعید نمكی در جلسه شورای اداری شهرستان كه همزمان با آئین كلنگ زنی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه برگزار شد، اظهار داشت: انقلاب ایران دستاوردهای گران بهایی را برای این سرزمین داشت كه یكی از نفیس ترین و گفتنی ترین آنها دستاوردهای عرصه نظام سلامت بود.
وی با اشاره به اینكه قبل انقلاب از هر هزار كودكی كه دنیا می آمد، بطور متوسط حداقل ۱۳۰ نوزاد تا یك سالگی را نمی دیدند و نزدیك به ۳۰۰ زن حامله در میان ۱۰۰ هزار نفر دوران حاملگی را به سلامت طی نكرده و از دست می رفتند، اظهار داشت: در بعضی مناطق، شرایط بسیار نامطلوب تر بود و از ۱۰۰ هزار زایمان حداقل هزار نفر در نقاط محروم و دورافتاده به سرانجام نمی رسید.
نمكی اظهار نمود: پیش از انقلاب پوشش واكسیناسیون در كشور ۲۵ درصد و میزان مراكز بهداشت و درمان روستایی حداكثر ۱۰۵۰ دستگاه بود. پزشكان كه اكثرا هندی، فیلیپینی و بنگلادشی بودند به میزان بسیار كمی توان پوشش خدمات پزشكی مورد نیاز كشور را داشتند، اما امروز با حدود ۶۶ دانشگاه و دانشكده پزشكی در كشور و تربیت تعداد زیادی طبیب و نیروهای پیراپزشك و با پوشش ۱۰۰ درصدی واكسیناسیون و گسترش شبكه بهداشتی درمانی در كشور، شرایط بسیار تغییر كرده است و با راه اندازی ۱۸ هزار خانه بهداشت در مراكز روستایی توانستیم مرگ و میر زنان و كودكان و گروه های لطمه پذیر را به پایین ترین میزان ممكن در شرق مدیترانه رسانده و در ۲۶ كشور شرق مدیترانه رتبه اول را در این زمینه كسب نماییم.
وی با اشاره به اینكه در دولت دكتر روحانی توجه ویژه به حوزه سلامت صورت گرفت و با ایجاد منابع كافی برای طرح تحول توانستیم زیرساخت های نظام سلامت را در نقاط كمتر برخوردار به حداكثر برسانیم، اظهار داشت: در طرح تحول سلامت پرداخت هزینه های كمرشكن از جیب بیماران كم شد، برای ماندگاری كادر پزشكی برنامه ریزی شد و بیماران خاص مورد توجه ویژه قرار گرفتند و امروز فاز دوم طرح تحول را دنبال می نماییم.
نمكی اظهار نمود: برنامه اول ما در فاز دوم، پشتیبانی از بسته های مهم فاز اول یعنی كاهش پرداخت از جیب مردم، توسعه زیرساخت ها در نقاط محروم، تشویق ماندگاری كادر پزشكی در نقاط نیازمند و استفاده مطلوب و ایجاد انگیزه برای بخش خصوصی جهت ماندگاری دلخواه در نقاط محروم با استفاده از تشویق بجای انگیزه های غیراقتصادی و گاهی غیرمنطبق با طبع مردم است.
وی دومین كار در این فاز را تقدم پیشگیری بر درمان و تقدم درمان سرپایی بر بستری عنوان نمود و اضافه كرد: براساس آخرین آمار سال ۹۶ بیشتر از ۳۸۰ هزار مرگ داشتیم كه حدود ۳۱۳ هزار مورد از این تعداد بدلیل بیماری های غیرواگیر رخ داده و تنها ۲۵ هزار مورد بدلیل بیماری های واگیردار است. در این ۳۱۳ هزار مورد حدود ۹۷ هزار مورد بدلیل ارتباط مستقیم با فشار خون بالا و ۱۶۱ هزار مورد بدلیل فشارخون و بیماری های در رابطه با آن مثل سكته های قلبی، مغزی و نارسایی های مزمن كلیوی رخ داده است.
نمكی با اشاره به اینكه برای برون رفت از این وضعیت چاره ای جز اجرای برنامه های پیشگیرانه نداریم، اظهار داشت: متاسفانه حداقل ۴۰ درصد مردم مبتلا به فشار خون از این مشكل خود بی خبرند و وقتی گرفتار انواع سكته و بیماری كلیه شدند تازه متوجه مشكل فشار خون می شوند.
وی با اشاره به هزینه های بالای زیرساخت های مورد نیاز برای درمان اینگونه بیماران همچون تخت های سی سی یو و آی سی یو و دیالیز و هزینه هایی كه به خانواده ها تحمیل می شود و همین طور از دست رفتن سرمایه های انسانی كشور با بی توجهی به بیماری فشار خون اظهار داشت: تلاش ما در این دوره مبتنی بر این است كه كاری نماییم كه مردم به این زیرساخت ها نیازمند نشوند. كل هزینه بسیج ملی فشار خون كمتر از هزینه ساخت سه تخت بیمارستانی است و برآورد شده است كه حداقل دو میلیون مورد جدید مبتلا به فشار خون را در جریان اجرای این طرح پیدا نماییم كه این دو میلیون مورد می توانند كیس سی سی یو و آی سی یو و دیالیز نشوند. در مرحله بعد به دیابت و بهداشت روان می پردازیم تا آمار افسردگی كم شود.
نمكی با اشاره به اینكه گرفتار چهره های غمناك هستیم، اضافه كرد: فشار اقتصادی تنها عامل گرفتاری ها وافسردگی های مردم نیست؛ چونكه هر دو قشر فقیر و مرفه جامعه غمگین هستند و برای رفع زمینه های ایجاد این دلتنگی ها و افسردگی ها باید به بهداشت روان مردم پرداخت.
وی با اشاره به اینكه امروز گرفتار بیماری های غیرواگیر هستیم و همه باید به وزارت بهداشت برای كاهش این بیماری ها كمك كنند، اظهار داشت: هزینه یك دوره شیمی درمانی برای یك بیمار معادل یك دوره واكسیناسیون یك روستای بزرگ است. برای كنترل بیماری های غیرواگیر چون چاقی، دیابت، فشار خون و امثال آن همه باید كمك كنند. همانگونه كه امروز بسیج ملی فشار خون را با كمك نیروهای مسلح، بسیج جامعه پزشكی، بخش خصوصی و... اجرایی می كنیم؛ چونكه امكان ندارد وزارت بهداشت بتواند به تنهایی این مهم را به انجام برساند.
نمكی اضافه كرد: گام دوم طرح تحول سلامت مصادف با بیان بیانیه گام دوم انقلاب توسط مقام معظم رهبری انقلاب به عنوان یكی از سنجیده ترین اسناد پس از انقلاب است و امروز زمانی است كه باید در همه عرصه ها كنار هم قرار بگیریم و در زمانی كه دشمنان قسم خورده همراه داریم، متحد باشیم.
وی با بیان اینكه در دورانی قرار داریم كه وقتی به كشتی نفت كش لطمه دیده كمك می نماییم، متهم به مین گذاری می شویم، اظهار داشت: در این حوزه كه دشمنان هم قسم می شوند، دوستان نظام اگر از هم دور شوند به نظام جفا كرده اند. امروز روز فاصله گرفتن اصلاح طلب و اصولگرا نیست و روزی نیست كه در درون حلقه نظام با هم تسویه حساب نماییم. امروز روز رفتن زیر خیمه رهبری است و اینكه همه یك حرف بزنیم تا دنیا بداند همه همراه و هم فكر و یكصدا هستیم. اگر دشمن با چنین صحنه ای مواجه شود اساسا به سرعت از پای در می آید.
نمكی با اشاره به اینكه امسال وزارت بهداشت با ۱۴ هزار میلیارد تومان كسری بودجه به دام یك سیل ویرانگر افتاد، ولی سازمان بهداشت جهانی حیرت كرد كه چگونه توانستیم چنین سیلی را بدون اپیدمی سر نماییم، اضافه كرد: این دستاورد در تاریخ بهداشت دنیا بی نظیر و حاصل یاری خدا و تلاش سربازان نظام سلامت است.
وی اظهار داشت: پرونده الكترونیك سلامت تنها ریل مهمی است كه می توان برای اجرای پزشك خانواده و نظام ارجاع از آن عبور كرد كه خوشبختانه با تلاش وزارت ارتباطات و وزارت بهداشت عملیاتی شد و هفته آینده با حضور رئیس جمهور رونمایی خواهد شد. طرح ملی كنترل فشار خون نیز در چارچوب بسیج همگانی شروع شده و امروز از اهداف این طرح كه انتظار داریم ۱۵ تیرماه به اتمام برسد، جلوتریم.
نمكی با اشاره به اینكه ایجاد ۴۰۰ خانه بهداشت عشایری برای عشایر كوچ رو در حال اتمام است، اظهار داشت: بهورز مورد نیاز این طرح از دل عشایر جذب شده كه همراه كوچ به آنها خدمات زیربنایی بهداشت و درمان ارائه بدهد. همین طور دندان های یك میلیون و ۲۰۰ هزار كودك نیز در چارچوب طرح مدارس عاری از پوسیدگی در مقطع ششم ابتدایی، عاری از پوسیدگی خواهد شد.
وی اشاره كرد: باید با صبر و تلاش این برهه حساس را طی كرده و به دشمنان بیاموزیم كه ملت ایران ملت زانو زدن نیست و شرایط موجود را به خوبی طی خواهدنمود.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، محمدرضا منصوری - نماینده مردم ساوه و زرندیه در مجلس شورای اسلامی نیز اظهار داشت: ساوه تنها شهر كشور است كه بعد از انقلاب بیمارستان دولتی در آن راه اندازی نشده است و امروز شاهد تحقق این آرزوی دیرینه مردم هستیم.
منصوری با اشاره به راه اندازی ۲۴ درمانگاه طی دو سال در ساوه و زرندیه اظهار نمود: اختصاص ردیف مجزا برای راه اندازی پروژه های درمانی و بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی ساوه نوید ارتقای فاكتورهای سلامت در این منطقه را می دهد.
بهروز اكرمی - معاون سیاسی امنیتی استانداری مركزی نیز در این نشست به مشكلات بهداشت و درمان در استان اشاره نمود و اضافه كرد: بیمارستان ولیعصر ۵۲۰ تختخوابی اراك با ۶۵ درصد پیشرفت فیزیكی و ستاندن وام ۵۰ میلیارد تومانی نیاز به تخصیص اعتبار بالغ بر ۲۰۰ میلیارد تومانی دارد.
وی با اشاره به اینكه انجام پروژه جایگزین بیمارستان طالقانی نیز نیازمند مساعدت وزارت بهداشت است، تامین فضای آموزشی خوابگاهی رفاهی در دانشگاه علوم پزشكی را همچون مطالبات موجود عنوان نمود و اظهار داشت: تامین ۱۶۰ میلیارد تومان بدهی تامین اجتماعی به مراكز درمانی و دارویی استان نیازمند مساعدت است.
وی به پروژه نیمه تمام بیمارستان امام خمینی(ره) خمین كه هم اكنون پیشرفت ۷۰ درصدی دارد اشاره نمود و اظهار داشت: نسبت پرستار به تخت در استان مركزی ۹ دهم است و این استان با كمبود شدید نیروی پرستار و مشكل معوقات پرسنل در بخش بهداشت و درمان مواجه می باشد.
علی میرزایی - فرماندار ساوه نیز اظهار داشت: وزیر بهداشت در ادامه اجرای طرح ملی سلامت، طرح بسیج ملی كنترل فشار خون، نظام ارجاع و پرونده الكترونیك را اجرا كردند كه بسیار اقدام خوبی است و بدین سان سوژه تقدم پیشگیری بر درمان در اولویت قرار گرفت.
وی اظهار نمود: تعیین تكلیف ساختمان قدیمی بیمارستان ۱۷ شهریور و تسریع در راه اندازی پردیس دانشكده، تسریع در راه اندازی بیمارستان ۲۵۰ تختخوابی و تكمیل پروژه نیمه تمام مركز درمانی نوبران و غرق آباد همچون مهم ترین نیازهای حوزه سلامت در ساوه است.
وی اظهار داشت: تخصیص ردیف استخدامی برای پرسنل و پرستاران بومی ساوه دستور مقام عالی وزارت بهداشت را نیاز دارد.
حجت الاسلام سید ابراهیم حسینی - امام جمعه ساوه نیز اظهار داشت: اجرای طرح های عمرانی و درمانی در شرایط كنونی كه با اوج دشمنی دشمنان روبرو می باشیم، مایه افتخار و غرور ملی است.
وی خواهان تسریع در اجرای پروژه هایی شد كه در ساوه كلنگ زنی شده است و اضافه كرد: آموزش مقدم بر پیشگیری و درمان است و باید با آگاهی بخشی به مردم به دنبال ارتقای خدمات به مردم باشیم.
منبع: انجمن پارسیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب