در نشست تجلیل از جنگلبانان كردستان مطرح شد؛

با دلارهای خود حریق عمدی در كردستان ایجاد می كنند

با دلارهای خود حریق عمدی در كردستان ایجاد می كنند

انجمن پارسیان: مدیركل پدافند غیرعامل استانداری كردستان گفته، قسمتی از آتش سوزی در عرصه های طبیعی استان كردستان بخاطر خطای عمدی و سهوی انسانی و برخی ناشی از شیطنت و رذالت است.


به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، مدیركل پدافند غیرعامل استانداری كردستان در نشست تجلیل از جنگلبانان استان اظهار داشت: بعضی از حریق های استان عمدی و در جهت اهداف دشمنانی است كه با دلارهای خود می خواهند تا از هر فرصت و روزنه ای برای ناامن نشان دادن كشورمان استفاده كنند.
وی با اشاره به اینكه رذالت و شیطنت این افراد برای این است كه حاكمیت را در بحران ناكارآمد جلوه دهند، اضافه كرد: انتظار داریم تا مردم و مدیران اجرایی با حساسیت و مسئولیت بیشتری در این عرصه وارد شوند و متخلفان را شناسایی و به مراجع ذیصلاح معرفی كنند.
رضایی به دستور اخیر استاندار كردستان برای ورود فعالانه همه مدیران اجرایی در بحث اطفای آتش سوزی اشاره نمود و اظهار داشت: با مشاركت و عملكرد مطلوب مردم، سمن ها و نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی استان، تابحال شاهد بحرانی در این زمینه نبوده ایم.
سعدی نقشبندی، مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كردستان در نشست تجلیل از جنگلبانان استان، اظهار نمود: بدون مشاركت آحاد مردم و مسئولان نمی توانیم در بحث نگهداری و حفاظت از عرصه ها كاری پیش ببریم.
وی با اشاره به اینكه همه مدیران استان می توانند همیار طبیعت شوند، خاطرنشان كرد: یكی از رسالت های اصلی ما فرهنگ سازی برای حفاظت و حراست از عرصه های طبیعی است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری كردستان، با تاكید بر اینكه برای افزایش كارایی در مقابله با آتش سوزی باید از بعد تجهیزات و امكانات تقویت شویم، بیان كرد: منابع طبیعی بستر حیات و توسعه پایدار می باشد كه باید برای آیندگان حفظ شود.
نقشبندی به اقدام برخی باغداران و كشاورزان در آتش زدن بقایای گیاهی و علف های هرز اشاره نمود و اضافه كرد: 40 درصد آتش سوزی در عرصه های طبیعی مربوط به آتش زدن بقایای گیاهی است و با وجود اینكه برپایه قانون این افراد متخلف هستند اما در بیشتر موارد گروه های یگان حفاظت برای اطفای حریق در باغات و مزارع وارد عمل شده اند.
وی به بارش یك هزار و 500 میلی متری باران در مریوان طی اوایل امسال اشاره نمود و اضافه كرد: با وجودی كه باران هایی با حجم كمتر از این در بعضی مناطق كشور منجر به بروز سیلاب شد اما فعالیت های آبخیزداری و وجود جنگل در مریوان مانع از بروز حادثه و حتی روانآب های شدید شد.
در ادامه محمد رضایی، مدیركل پدافند غیرعامل استانداری كردستان، عنوان كرد: بخشی از آتش سوزی در عرصه های طبیعی استان كردستان بخاطر خطای عمدی و سهوی انسانی و برخی ناشی از شیطنت و رذالت است.
در ادامه محمد فلاحی، سرپرست مدیریت بحران استانداری كردستان، اظهار داشت: دیدگاه حاكم در استان متكی بر حفاظت و حراست جدی از عرصه ها و منابع طبیعی است. ستاد مدیریت بحران استان پس از سال ها، موفق شد ۵ درصد اعتبار از محل تملك دارایی های سرمایه ای استان را برای حوزه جلوگیری از آتش سوزی اختصاص دهد.
سرپرست مدیریت بحران استانداری كردستان، با اشاره به اینكه با وجود افزایش آتش سوزی ها دامنه خسارتی نسبت به سال گذشته كاهش یافته است، عنوان كرد: باید همه جوامع محلی، تشكل ها و گروه های موثر در این زمینه آموزش ببیند كه امسال همه دهیاران آموزش های لازم را فراگرفته اند.
در ادامه ابراهیم شریف پور، مدیركل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری كردستان، با اشاره به اینكه كردستان بیشترین مساحت جنگل های بكر را در كشور دارد، اظهار داشت: یك هزار و 211 دهیار به صورت شبانه روزی آماده كمك به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی هستند.
وی ادامه داد: تعداد 10 دستگاه دمنده امسال در اختیار دهیاران استان قرار گرفت و 17 پایگاه آتش نشانی روستایی هم آماده كمك به نیروهای یگان حفاظت منابع طبیعی در زمان آتش سوزی در عرصه های طبیعی و جنگل ها هستند.
شهرام ملكی، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كردستان هم بیان كرد: كسانی كه از روی عمد مبادرت به آتش زدن عرصه های طبیعی و جنگل ها در مناطق استان كردستان كنند، شناسایی و به مراجع قضایی معرفی می گردند.
وی خاطرنشان كرد: از مردم و گشت های منابع طبیعی در خواست داریم تا افرادی را كه از روی عمد به عرصه ها و منابع طبیعی استان آسیب می زنند، شناسایی كرده و با معرفی آنان به منابع طبیعی، زمینه برخورد قضایی با متخلفان را فراهم نمایند.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كردستان، با اشاره به اینكه جنگل بانان میراث طبیعی را به خوبی و با استفاده از كمترین امكانات درستی حفاظت و حراست می كنند، اضافه كرد: تمامی دهیاری های استان موظف می باشند تا در مقابله و جلوگیری از وقوع حریق، نیروهای منابع طبیعی را همراهی كنند.
مللكی با تقدیر از سرعت عمل نیروهای یگان حفاظت از منابع طبیعی در اطفای آتش سوزی ها، اظهار داشت: از ظرفیت ارتش، سپاه، بسیج، شهرداری ها، سمن ها و جوامع محلی در آتش سوزی های اخیر در مریوان و سنندج استفاده شد.
وی خواهان پیگیری برای اختصاص یك دستگاه چرخبال به استان با عنایت به جغرافیای سخت آن شد و عنوان كرد: خیلی از مناطق مرتعی و جنگلی استان سخت گذر است و برای هلی برد نیرو در مناطق مرتفع و هم آبپاشی مناطقی كه حریق در آن اتفاق افتاده، استفاده از چرخبال ضروری می باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كردستان، ذكر كرد: هم اكنون نیرویی كه باید تمام انرژی خویش را صرف اطفای حریق كند، این نیرو را صرف بالا رفتن از مناطق سخت گذر می كند و این خستگی در اطفای آتش سوزی خلل بوجود می آورد.
ملكی با تاكید بر اینكه جنگل انفال است و به دولت تعلق ندارد، اضافه كرد: همه مردم در این نعمت سهم دارند و باید از این ثروت خدادادی و بستر حیات و توسعه به خوبی حراست شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار كردستان، به اختصاص 400 میلیون دلار اعتبار از صندوق ذخیره ارزی به منابع طبیعی پارسال به دستور رهبر معظم انقلاب اشاره نمود و اضافه كرد: این مساله نشان داده است كه منابع طبیعی در كشورمان اهمیت بالایی دارد.
ملكی از اختصاص 5 درصد اعتبارات قانونی فرمانداری ها به حوزه پیشگیری و مقابله با آتش سوزی اطلاع داد و خاطرنشان كرد: ادارات منابع طبیعی شهرستان ها پیگیر اختصاص این مبلغ باشند و تجهیزات و امكانات لازم را از این طریق تهیه كنند.





منبع:

1398/05/16
14:24:20
5.0 / 5
4477
تگهای خبر: آموزش , توسعه , دستگاه , كشور
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum