مالك پالادیوم مانع تعیین تكلیف نهایی تخلفات این پاساژ می شود
انجمن پارسیان: رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران، عملكرد این كمیسیون در دوره پنجم را تشریح نمود.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، محمد سالاری در نشست خبری امروز (دوشنبه) درمورد عملكرد كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در دوره پنجم اظهار داشت: ۱۱۲ جلسه رسمی كمیسیون شهرسازی ظرف یك سال قبل برگزار شده كه طی آن ۱۶ طرح و ۳۰ لایحه مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نهایتا نظر كمیسیون در مورد آنها ارائه شده است.
وی ادامه داد: كارگروه كمیسیون شهرسازی و معماری ظرف یك سال قبل در امتداد ایفای نقش نظارتی در سامانه شهرسازی مناطق ۲۲ گانه، ۵۴۰۰ صورت جلسه شوراهای شهرسازی مناطق را مورد بررسی و مغایرت های تصمیمات آنها را با ضوابط شهرسازی و معماری احصاء و ابلاغ كرده به شكلی كه در چارچوب نامه هایی برای لغو تصمیمات آنها سوژه به این شوراها ارسال شده است.
وی افزود: ۱۵۶ پرونده باغ یا غیرباغ بودن در كمیسیون شهرسازی و معماری مبتنی بر نظر كارشناسان مورد بحث و بررسی قرار گرفته و نظرات كارشناسی به هیأت رئیسه شورا ارائه شده است.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران افزود: پروسه نظارت بر نماهای ساختمان ها در كمیته های نمای مناطق نیز ۱۱ هزار و ۴۰۰ پرونده نما را در یك سال قبل مورد بحث و بررسی قرار داده است.
سالاری در ادامه با اشاره به ۵۶۰ درخواست مردمی كه به شورا و كمیسیون شهرسازی و معماری ارجاع شده اضافه كرد: این درخواست های مردمی بررسی و پاسخ آنها داده شده كه بعضی از آنها مربوط به ذی نفعان تعاونی های مسكن بودند. همین طور ۱۱۵ ارجاع توسط هیئت رئیسه به كمیسیون شهرسازی داشتیم كه پس از كارشناسی پاسخ این ارجاعات داده شده است.
وی افزود: ۱۰۷ گود پرخطر شهر تهران مورد بازدید كارشناسان كمیسیون شهرسازی قرار گرفته و برای ایمنی سازی آنها مكاتبات لازم انجام شده است. همین طور ۹۷ بازدید میدانی از بخش های مختلف شهرداری و طرح ها و پروژه های در دست كار توسط اعضای كمیسیون شهرسازی و معماری انجام شده؛ ظرف یك سال قبل ۳۵ نشست و همایش تخصصی مبتنی بر رویكرد كسب نظر از صاحب نظران در خلال تصمیم سازی و تصمیم گیری های كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران برگزار شده است. همین طور ۷۸ گزارش از بخش های شهرداری خواسته بودیم كه در كمیسیون شهرسازی و معماری مورد بحث و بررسی قرار گرفتند.
وی اشاره كرد: ۵۰ گزارش تحلیلی در حوزه ماموریت های شهرسازی و معماری نیز در كمیسیون تهیه و تدوین شده است. ظرف یك سال قبل ۶۳ تذكر نیز توسط اعضای كمیسیون شهرسازی و معماری در صحن شورا به شهرداری و سازمان های غیر از شهرداری در امتداد ماموریت های نظارتی طرح شده است.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود و در امتداد تشریح دستاوردهای كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران اظهار داشت: كاهش رانت و فساد در حوزه شهرسازی و همین طور كاهش تخلفات در این عرصه از دستاوردهای این كمیسیون ظرف یك سال قبل قلمداد می شود. بررسی های ما نشان داده است بیشتر از ۷۰ درصد تصمیمات مغایر شور اهای شهرسازی مناطق كاهش پیدا كرده است. همین طور كاهش تصمیمات مغایرتی همچون تغییر كاربری ها، حذف نورگیرها و اضافه كردن آنها به بنای طبقات و... كه ظرف یك سال قبل كاهش پیدا كرده است.
وی ادامه داد: در دوره گذشته و حتی ابتدای دوره پنجم شورای اسلامی شهر تهران در یك منطقه ظرف ۱۵ روز ۱۴۰ اضافه طبقه داده شده بود اما امروز با پایش های كه انجام می شود این مساله در بعضی مناطق دیده نمی گردد و یا بسیار محدود شده و امیدواریم با كمك، نظارت و هماهنگی خصوصاً نظاراتی كه رسانه ها بر این موضوعات دارند به صفر برسد.
وی افزود: كنشگری كمیسیون شهرسازی و معماری با همراهی اعضای دیگر و رسانه ها سبب شده كمیسیون ماده ۵ تغییر رویكرد بدهد و تمامی اقداماتش بر طبق طرح تفضیلی صورت گیرد. همین طور با پیشبرد سامانه شهرسازی و اطلاعاتی كه از پرونده ها در سامانه به صورت شفاف لحاظ می شود موفق شدیم قسمتی از این فرآیندها را در سامانه قرار دهیم كه برای عموم قابل مشاهده می باشد. امیدواریم در سا ل آینده این كار به صورت كامل هوشمند سازی شود.
وی اشاره كرد: توانستیم با كنشگری های كه انجام دادیم ظرف یك سال قبل پهنه های جی ۳۲۳ كه در حدود 1030هكتار مساحت در تهران دارد و همین طور پهنه های اف ۲۲۱ و اف ۲۲۲ را كه مساحتی حدود ۵۰۰ تا ۶۰۰ هكتار دارد و از پهنه های طرح تفضیلی هستند، تعیین تكلیف نماییم.
سالاری به لایحه تغییر ماده ۱۰۰ قانون شهرداری اشاره نمود و اضافه كرد: لایحه تغییر این ماده شروع شده ودر حال حاضر در كمیسیون های تخصصی دولت نهایی شده است.
مالك پاساژ پالادیوم با كنشگری مانع تعیین تكلیف نهایی تخلفات این ساختمان می شود
وی در بخش دیگری از صحبت های خود به سوژه برخی تخلفات ساختمانی در شهر تهران اشاره و اظهار نمود: درباب ساختمان پالادیوم هرچند كه رای بدوی نسبت به جمع آوری پل و تونلی كه به صورت غیرقانونی ساخته شده، داده شده اما مالك در آن جا با كنشگری كه دارد مانع از تعیین تكلیف نهایی این ساختمان می شود، پس امیدواریم تخلفات با پیگیری های شورا و رسانه ها به سرانجام برسد.
وی افزود: در مورد صیانت از باغات نهایتا شورای شهر تهران توانست مصوبه برج باغ ها را لغو كند و مصوبه خانه باغ را به تصویب برساند. كمیته فنی باغ نیز تشكیل شده تا بر روند اجرای دقیق این مصوبه نظارت كافی را داشته باشد.
وی افزود: در محدوده باغات كن و پیرامون آن به مساحت ۱۰۷۰ هكتار ظرف دو سال پیگیری های لازم انجام شده و ما در كمیسیون های ماده ۵ و شورای عالی شهرسازی و معماری حضور پیدا كردیم و نهایتا طرح موضعی اراضی كن به تصویب رسید و ابلاغ گردید. همین طور طرح موضعی فرحزاد به مساحت ۷۰ هكتار تصویب و ابلاغ گردید.
سالاری اشاره كرد: درباب عرصه های عمومی همچون ساخت پلازها جنبش خوبی با همراهی صاحب نظران و متخصصان شروع شده وتعداد قابل توجهی از پلازها در مناطق اجرا شده و مابقی نیز در حال پیگیری است، البته لازم تحقق این رویكرد گسترش حمل و نقل عمومی و فراهم كردن برخی زیرساخت ها است.
این عضو شورای اسلامی شهر تهران درباب مناسب سازی معابر برای تردد معلولان نیز اظهار داشت: ۳۲۵ درصد اعتبارات مناسب سازی در پروسه بودجه ریزی سال ۱۳۹۸ افزایش پیدا كرده و ستاد مناسب سازی مناطق ۲۲ گانه احیاء شده است. همین طور درباب تاب آوری شهر تهران اقدامات خوبی شروع شده هر چند تا رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به زمان درایم اما كمیسیون شهرسازی و معماری با كنشگری كه به وجود آورده این مساله را به جد پیگیری می كند.
وی اشاره كرد: در حوزه احیاء و حفظ باغات شهر تهران تملك باغات را با عنایت به كمبود سرانه فضای سبز در مناطق مركزی معطوف به این مناطق كردیم كه اقدامات خوبی در این عرصه در حال انجام می باشد كه در ماه های پیش رو ظهور و بروز آنها را مشاهده خواهیم كرد. ما در تمامی تصمیم گیری ها از رویكرد گفتمان سازی و استفاده از نظرات ذی نفعان بهره گرفتیم كه نمونه بارز آنرا می توان در طرح توسعه دانشگاه مشاهده كرد.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود به طرح تفصیلی منطقه ۲۲ اشاره نمود و اضافه كرد: در حال بررسی جامع و كارشناسی طرح هستیم برای ما بعنوان كمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران طرح تفضیلی كه بعد از وجود دغدغه های گذشته تصویب می شود نباید مشكلات گذشته طرح تفضیلی شهر تهران را داشته باشد. بی شك منطقه ۲۲ بعنوان یك فرصت گردشگری از دست رفته است اما حالا كه مجدد طرح تفضیلی این منطقه مقرر است به تصویب برسد، نباید بار دیگر بارگذاری های اضافه گذشته در آن موجود باشد.
وی اشاره كرد: متاسفانه شهرداری بجای این كه طبق قانون این طرح را ابتدا به شورای شهر ارسال نماید و بعد از تایید به شورای عالی شهرداری و معماری ارجاع دهد، مستیقما طرح را به شورای عالی ارسال كرده؛ من به شدت با این مساله مخالفت كردیم اما پاسخی نشنیدم پس بار دیگر ریاست شورا مكاتبه ای را كردند كه باز متاسفانه در جلسه دو هفته گذشته شورای عالی شهرسازی و معماری این مساله عنوان شد ما در این نشست حضور پیدا كردیم و تذكر قانونی خودرا اعلام كردیم و آنها نیز پذیرفتند كه این طرح باید در شورا مورد مطالعه قرار گیرد.
وی افزود: طرح تفضیلی منطقه ۲۲ كلیات قابل تغییری دارد و محورهای امید بخشی در آن وجود دارد اما اشكالاتی هم دارد كه باید بررسی شود.
رئیس كمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تهران در بخش دیگری از صحبت های خود درباب تخلفات ساختمانی اظهار داشت: در پروسه صدور پروانه توجه به پیوست های مطالعاتی مورد تاكید قرار گرفته كه یكی از این پیوست ها، پیوست مدیریت بحران است.
سالاری درباب پیشنهاد مطرح شده از طرف شهردار تهران درباره مسكن استیجاری اظهار داشت: اخباری از جلسه شهردار، وزراء و رئیس جمهور شنیدم اطلاعات كاملی از این طرح ندارم. شهردار تهران این مساله را عنوان كردند كه شهرداری های كشور برابر قانون اختیاراتی برای تامین مسكن دارند؛ این مساله در دولت مطرح شده و منجر به برگزاری جلسه ای با حضور وزارت خانه های مرتبط شهرداری تهران و رئیس جمهورشده اما باید ابعاد آن مطرح شود و مورد بحث قرار گیرد.
وی افزود: مقرر شده وزارت كشور، وزارت راه و شهرسازی و شهرداری این طرح را در كنار طرح مسكن اجتماعی بررسی و نحوه آنرا ارائه كند اما هنوز به برنامه عملیاتی در این خصوص نرسیدند.
وی درباب درآمد شهرداری تهران حاصل از آرای صادر در كمیسیون ماده ۱۰۰ نیز اظهار داشت: درآمد شهرداری تهران از قبل آرای كمیسیون ماده ۱۰۰ خیلی كم است. اساسا مناطق تخلفاتی كه برایشان درآمد دارد بنا بر یك بند قانون كه اعلام نموده شهرداری می تواند تخلفات را به ماده ۱۰۰ ارسال نماید تفسیری كردند و تخلفات را به ماده ۱۰۰ ارسال نمی كند و درآمد آنها در حوزه تخلفات ساختمانی معمولا در شورای معماری و شورای توافقات حاصل می شود.
وی اشاره كرد: یكی از اشكالات این حوزه این است كه هنوز بخشنامه نحوه اعمال تبصره ۷ كمیسیون ماده ۱۰۰ كه ناظر بر معرفی متخلفین است هنوز عملیاتی نشده؛ البته بعد از تذكری كه من پیش تر در صحن شورا عنوان كردم این بخشنامه پیش نویسش تدوین شده و در حال بررسی است.
سالاری بار دیگر در تشریح عملكرد مدیریت شهری درباب باغات كن و طرح موضعی كه برای اراضی كن به تصویب رسیده اظهار داشت: توانستیم برای ۱۰۷۰ مورد از این اراضی در مراجع ذی صلاح تصویب طرح موضعی را دریافت نماییم.
وی ادامه داد: شهرداری با همكاری ذی نفعان و مالكان باغات در این محدوده باید سازو كار عملیاتی كردن طرح موضعی را فراهم آورد كه آن هم تبدیل این محدوده به عرصه تفرجگاهی است و باید جمع آوری فعالیت های غیرمجاز و مشاغل نامتجانس شگل گرفته در این محدوده محقق شود. مالكین باغات كن به سبب طولانی شدن این پروسه اعتراض دارند و این كه اعلام می كند منطقه ۲۲ كه پیش تر بكر بوده این همه بارگذاری در آن انجام شده اما محدوده كن كه پیش از آن وجود داشته اجازه بارگذاری داده نمی گردد اما واقعیت این است كه مدیریت شهری امكان پاسخگویی به این مطالبات را ندارد؛ بی شك اگر آن جا هم از دست برود تهران دیگر جای نفس كشیدن ندارد پس باید انگیزه ایجاد كرد كه با حداقل بارگذاری های تفرجگاهی این محدوده و احیای آن به مكان عمومی تبدیل گردد.
وی درباب برگزاری انتخابات هئیت رئیسه شورای اسلامی شهر تهران در ابتدای شهریور نیز اظهار داشت: یك سال فعالیت شورا در سال دوم نیز به اتمام رسیده و باید در نخستین جلسه شورا یعنی روز یكشنبه هفته آینده نسبت به انتخابات هیئت رئیسه اقدام گردد. در این پروسه این كه دوبار انتخابات اجرا شود زمینه آن فراهم می شود كه تركیب هیئت رئیسه تغییراتی داشته باشد، البته این مساله بسته به تمایل اعضا بر طبق جلساتی كه برگزار شده است و تصور می كنم تركیب فعلی هیئت رئیسه تصویب خواهد شد. عملكرد هیئت رئیسه مثبت بوده، هرچند كه برخی دوستان گلایه هایی دارند كه آنها را مطرح كرده و این كه سوژه كاندیدا شدن من بعنوان نایب رییس اساسا صحت ندارند.
سالاری در بخش دیگری از صحبت های خود درباب نوسازی بافت های فرسوده در شهر تهران اظهار داشت: میانگین نوسازی بافت فرسوده در شهر تهران حدود ۴۰ درصد است. اشكالی كه به این روند گرفته می شود این است كه این ۴۰ درصد متاسفانه در جا سازی شده و تخریب و نوسازی پلاكی بوده و اساسا بازآفرینی شهری صورت نگرفته است. رویكرد بازآفرینی شهری این است كه بازآفرینی در محلات صورت گیرد و هویت فعلی محلات به صورت ارگانیك باقی بماند و سرانه های خدماتی مورد نیاز بافت های فرسوده در این محدوده ها تامین گردد تا ارتقای كیفیت زندگی شكل بگیرد. بی شك همین رویكرد در دوره پنجم شورای شهر تهران نیز دنبال می شود.
منبع: انجمن پارسیان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب