مدیر كل امور اتباع وزارت كشور اعلام كرد
صدور ۱۰۰هزار پروانه كار برای اتباع خارجی در كشور، پیشبینی ثبت نام ۵۰۰هزار دانش آموز اتباع
به گزارش انجمن پارسیان مدیر كل امور اتباع و مهاجرین خارجی وزارت كشور ضمن اشاره به اینكه حدود ۹۵ درصد اتباع در شهرها همانند مردم عادی زندگی می كنند، از صدور ۱۰۰هزار پروانه كار همزمان با طرح آمایش ۱۴ اطلاع داد.
به گزارش انجمن پارسیان به نقل از ایسنا، مهدی محمودی در گردهمایی مشاركت بخش خصوصی و مسئولیت اجتماعی شركت ها برای معیشت پناهندگان و جامعه میزبان كه بامداد امروز برگزار شد، ضمن تشكر از سفیر كره جنوبی در ایران و نماینده كمیساریا در جمهوری اسلامی برای برگزاری این نشست، اظهار داشت: بیشتر از ۴۰ سال است كه جمهوری اسلامی ایران با عنایت به شرایطی كه در كشور افغانستان از لحاظ امنیتی، اقتصادی و زیستی وجود دارد، میزبان پناهندگان بوده است؛ بطوریكه در بعضی مقاطع بیشتر از پنج میلیون پناهنده را در كشور ساماندهی كرده است.
وی افزود: بخشی از این مهاجرین به صورت مجاز وارد كشور می شوند و برنامه ریزی هم برای آنها صورت می گیرد اما بخش دیگر به صورت غیر مجاز به ایران وارد شده كه بایستی آنها هم ساماندهی شوند. ما با بخش غیر مجاز كاری نداریم، چونكه ورود آنها به كشور غیر قانونی می باشد و فاقد مجوزند و در هر جایی از كشور كه باشند شناسایی، دستگیر و از كشور ترد می شوند.
وی خاطرنشان كرد: آن چیزی كه برای ما حائز اهمیت می باشد ساماندهی و رسیدگی به وضعیت پناهندگان و مهاجرین قانونی می باشد كه در كشور حضور دارند كه بایستی در این زمینه اقدامات مختلفی را در حوزه های اقتصادی، اشتغال زایی، معیشت و بهداشت برای آنها انجام دهیم.
وی با اشاره به اینكه در هیچ جای دنیا دولت به تنهایی نمی تواند از پس ساماندهی پناهندگان برآید به خصوص در كشور ما كه تعداد پناهندگان زیاد است، اظهار داشت: هر چه در كشور تعداد پناهندگان كمتر باشد، میزان رسیدگی، توجه و برنامه ریزی آسانتر و بهتر خواهد بود و هر چه این آمار افزایش یابد طبیعتا رسیدگی كمتر خواهد شد.
محمودی همینطور از كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان، سازمان های بین المللی، سفارتخانه های موجود در كشور و سفیرانی كه به مبحث پناهندگان توجه بسیاری نشان داده اند تشكر كرد و اظهار داشت: این اقدام بشردوستانه و خیرخواهانه است و بایستی همه برای آن تلاش كنند.
به قول وی، از نظر رسمی دولت جمهوری اسلامی نیازمند كمك نیست. برای مثال در حادثه سیل سال جاری دولت جمهوری اسلامی به صورت رسمی درخواست كمك نكرد، اما سازمان های بین المللی و نهادهای مردمی به صورت خودجوش كمك كردند. چونكه دولت آمریكا شرایط اقتصادی را برای ما تنگ و تحریم های ظالمانه ای را اعمال كرده است كه اقدامات بشردوستانه را تحت الشعاع قرار داده است. در نتیجه پناهندگانی كه در بستر این جامعه زندگی می كنند هم متاثر از این تحریم ها شده اند. ازاین رو لازم است نمایندگان سازمان های بین المللی این مورد را دنبال كنند. چونكه این اقدام بشردوستانه و در جهت حقوق بشر است.
او همینطور افزود: برای انجام برنامه ها در حوزه های مختلف نیازمند اعتباراتی هستیم كه بتوانیم برنامه ها را تدوین نماییم. در این راستا میدان دادن به بخش خصوصی برای ورود به این عرصه نكته علمی و مدیریتی است و بایستی همه تلاش و فعالیت كنند تا در این حوزه موفق باشیم.
محمودی با اشاره به اینكه همه دوست داریم در كشور خودمان زندگی نماییم و بطور قطع پناهندگان هم آرزو دارند كه در كشور خودشان باشند، اظهار نمود: امیدواریم دولت افغانستان و برنامه ریزان آن كشور برنامه ریزی های درستی انجام دهند كه بازگشت داوطلبانه این پناهندگان فقط در حد شعار نباشد و عملیاتی شود. تا زمانی كه این پناهندگان میهمان ما هستند بر مبنای آداب و فرهنگ قدم شان بر روی چشمان مان است و وظایف انسان دوستی خویش را انجام می دهیم، اما باید تلاش نماییم كه شرایط در كشور خودشان مساعد شود و بتوانند به وطن خود بازگردند.
وی در بخش دیگری از صحبت هایش به طرح آمایش ۱۴ اشاره نمود و اظهار داشت: هم اكنون مشغول انجام طرح آمایش ۱۴ هستیم. یعنی پناهندگان سرشماری و ساماندهی می شوند و ما هم با استفاده از تكنولوژی های مدرن در سامانه خدمات بهتر و وسیع تری عرضه می دهیم. همینطور در كنار طرح سرشماری و آمایش، كارت های پروانه كار هم صادر می شود. هم اكنون بیشتر از ۱۰۰ هزار پروانه كار صادر گردیده است كه تا آخر طرح آمایش هم ادامه خواهد داشت.
محمودی همینطور به وضعیت تحصیلی فرزندان پناهندگان هم اشاره نمود و اظهار داشت: ثبت نام دانش آموزان پناهندگان مجاز مانند سنوات گذشته صورت خواهد گرفت و پیشبینی می شود برای سال تحصیلی جدید ۴۸۰هزار تا ۵۰۰ هزار ثبت نامی داشته باشیم. همینطور برای فرزندان پناهندگان غیر مجاز هم فرصتی تعیین شده است تا آنها هم امكان برخورداری از تحصیل را با شروع سال تحصیلی جدید داشته باشند.
او در آخر با اشاره به اینكه بیشتر از ۲۰ میهمان شهر برای پناهندگان در سطح كشور داریم اظهار داشت: حدود پنج درصد از كل پناهندگان در این میهمان شهرها زندگی می كنند، اما ۹۵ درصد باقی در شهرها و شهرستان ها مانند مردم عادی زندگی می كنند.
ایو فریسن - نماینده كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران هم در این گردهمایی اظهار نمود: جمهوری اسلامی ایران ۴۰ سال اقدامات سخاوتمندانه ای برای پناهندگان داشته است. اقدامات جمهوری اسلامی ایران در پشتیبانی از پناهندگان در حوزه های مختلف اقتصادی، سلامت، آموزش و... بوده است.
وی افزود: اقدام دیگری كه برای پناهندگان انجام می شود این است كه بتوانند بازگشت داوطلبانه توام با كرامت و عزت داشته باشند و به جایی كه از آن آمده اند، بازگردند.
نماینده كمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان در ایران اضافه كرد: هم اكنون در یك وضعیت زمانی مهمی هستیم كه مسائل اجتماعی، اقتصادی و نیازهای اجتماعی و اقتصادی زیادی در جامعه وجود دارد. پناهندگان هم جزئی از این جامعه هستند. ازاین رو بسیار اهمیت دارد كه در كنار هم باشیم و ببینیم كه چطور می توانیم تلاش های دولت را پایدار كرده تا سیاست های فراگیری داشته باشیم.
فریسن خاطرنشان كرد: باید رویكرد كل جامعه را در نظر بگیریم. ما باید بعنوان جامعه بین المللی بتوانیم گام های آتی را آغاز نماییم تا جوامعی كه می توانند كمك رسانی كنند بر روی تمام افراد پناهنده سرمایه گذاری كنند. در حقیقت باید تشریك مساعی داشته باشیم. همینطور بایستی دیگر سازمان ها همچون شهرداری ها، نهادهای مسئول محلی و بخش های خصوصی هم وارد این مورد شوند.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب