كبیری خبر داد:

فعالیت بیشتر از ۷۰۰ مركز تحقیقاتی پژوهش و سلامت در كشور

فعالیت بیشتر از ۷۰۰ مركز تحقیقاتی پژوهش و سلامت در كشور

به گزارش انجمن پارسیان ایسنا/مركزی رئیس مركز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت از فعالیت بیشتر از ۷۰۰ مركز تحقیقاتی در كشور، در عرصه پژوهش و سلامت اطلاع داد.


پیام كبیری بامداد امروز دوشنبه در آئین معرفی و تجلیل از پژوهشگران برتر دانشگاه علوم پزشكی اراك، تربیت دانشجویان و انجام تحقیقات پژوهشی به منظور حل مشكلات جامعه و بهبود شرایط زندگی مردم را از اهداف اصلی دانشگاه های علوم پزشكی مطرح جهان عنوان نمود و اضافه كرد: حالا بیشتر از ۷۰ دانشگاه و دانشكده علوم پزشكی و خدمات بهداشتی درمانی در كشور وجود دارد و بیشتر از ۷۰۰ مركز تحقیقاتی در وزارت بهداشت، در عرصه پژوهش و سلامت فعالیت می نمایند.
وی اظهار نمود: دانشگاه های علوم پزشكی كشور مثال بارز و واقعی تركیب علم و عمل هستند، چون كه هم تربیت نظریه و عملی متخصصان علوم پزشكی و سلامت را بر عهده دارند و هم بكارگیرنده و بهره گیرنده متخصصان مربوطه برای عرضه خدمات نظام سلامت به مردم هستند.
وی با اشاره به اینكه دانشگاه های نسل اول یا آموزش محور، صرفا با آموزش و یاددهی علوم مربوطه تلاش در تربیت سرمایه انسانی مورد نیاز كشور داشته اند، تصریح كرد: دانشگاه های نسل دوم كه از آنها بعنوان دانشگاه های پژوهش محور هم یاد می شود، با تحقیق و پژوهش دانش مورد نیاز جامعه را تأمین می كردند و دانشگاه های نسل سوم یا فناوری محور هم از راه ارتباط با صنعت، در صدد هستند تا از راه علم و كاربردی كردن آن سرمایه و ثروت بیافرینند.
كبیری با تاكید بر اینكه دانشگاه های علوم پزشكی باید با حاكمیت بالینی، خدمات بهداشتی و درمانی لازم را به عموم افراد جامعه عرضه كنند، اظهار داشت: در واقع آموزش علوم پزشكی، پژوهش در پزشكی و سلامت، نوآوری و طراحی و تولید فناوری پزشكی، كارآفرینی از راه تربیت هدفمند نیروی انسانی و عرضه خدمات بهداشتی و درمانی به عموم مردم، پنج وظیفه خطیر دانشگاه های علوم پزشكی كشور هستند كه باید نسبت به این وظایف توجه ویژه داشته باشند.
رئیس مركز توسعه و هماهنگی اطلاعات و انتشارات علمی معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به اینكه طرح های تحقیقاتی در علوم پزشكی به سه دسته تقسیم می شوند، بیان كرد: عرضه طرح های تحقیقاتی بنیادی و كاربردی كه حاصل آنها مقاله است و همینطور تدوین طرح های فناوری كه حاصل آنها ثبت پتنت، اختراع و محصول است، دو طرح اولیه دانشگاه های علوم پزشكی كشور هستند و عرضه طرح های تحقیق در نظام سلامت كه حاصل آن ارتقای عملكرد نظام سلامت و بهبود سلامت مردم است، یكی دیگر از طرح هایی است كه بر مبنای رسالت اصلی دانشگاه های علوم پزشكیِ، این دانشگاه ها عهده دار آن هستند.
وی با اشاره به اینكه ایران در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۶۲۱۸۲ مقاله و مستند علمی را در بانك اطلاعاتی Scopus منتشر نموده است، اضافه كرد: ایران در سال ۲۰۱۸ میلادی رتبه ۱۶ جهانی و اول منطقه را در تولید علم و انتشار مقاله داشته است و همینطور امسال میلادی هم تابحال رتبه ۱۵ جهان و اول منطقه را در تولید علم و انتشار مقاله داراست.
كبیری از روند مثبت رشد انتشار مقالات دانشگاه علوم پزشكی اراك در بانك اطلاعاتی Scopus اطلاع داد و اظهار نمود: دانشگاه علوم پزشكی اراك تا این لحظه با دارا بودن ۱۷۱۷ مقاله و ۳۲ هزار و ۴۸۹ استناد، نمره ۵۸ را در رتبه بندی H-index از آن خود كرده است. همینطور برپایه آخرین آمار، این دانشگاه ۲۵۳ عضو هیأت علمی دارد كه از این تعداد ۸۹ نفر (۳۴ درصد) تابحال هیچ مقاله ای عرضه نداده اند یا تنها یك مقاله منتشر نموده اند.
وی با اشاره به اینكه نسبت مقاله به هیأت علمی در سال ۲۰۱۸ و نسبت استناد به مقاله در همه سال ها برای این دانشگاه به ترتیب ۱.۲۳ و ۱۸.۹۵ بوده است، تصریح كرد: دانشگاه علوم پزشكی اراك تا این لحظه در حدود ۱۴ درصد از مقالات خویش را از راه همكاریهای بین المللی منتشر نموده است و ۵ درصد هم به مقالاتش، خود استنادی داشته است.



1398/09/25
20:29:18
5.0 / 5
4096
تگهای خبر: آموزش , تحقیقات , تخصص , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۳
انجمن پارسیان Parsian Forum