سبك بزرگ شدن خودتان را روی كودكتان پیاده نكنید

سبك بزرگ شدن خودتان را روی كودكتان پیاده نكنید

به گزارش انجمن پارسیان یك مشاور با تاكید بر اینكه خیلی از والدین باید در سبك فرزند پروری خود تغییراتی را اعمال كنند، اظهار نمود: خیلی از والدین در كودكی تحت پرورش غلطی بزرگ شده اند و ممكنست صدمات روحی دیده باشند و الان همان سبكی كه در كودكی مشاهده كرده اند را روی كودكان خود اعمال می كنند در صورتیكه اگر سبك فرزند پروری خودرا تغییر ندهند، همان لطمه ها را به كودكانشان منتقل می كنند.


مریم فولادی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به گله مندی خیلی از والدین نسبت به استفاده بیش از حد کودکانشان از موبایل، تبلت و... و عدم توجه آنها به تذکرات والدین اظهار نمود: دلیل خیلی از این بی توجهی های کودکان این است که تذکرات والدین در حالی است که خودشان عکس آن حرف ها را عمل می کنند پس بی فایده است چونکه کودکان یادگیری مشاهده ای دارند.
این مشاور با اعلان اینکه تماشای تلویزیون در کودکان زیر دو سال به سبب تاثیر مخرب روی کارکر مغزی آنها به هیچ عنوان پیشنهاد نمی گردد، اظهار نمود: کودکان بالای دو سال بهتر است بیش از دو ساعت در معرض کامپیوتر، موبایل، تلویزیون و... نباشند چونکه سبب کاهش هوش کلامی آنها و تاخیر در رشد زبانی و تاثیر بد بر حافظه و هوش کودکان می شود.

فولادی افزود: بچه ها لازم است تعاملات هیجانی اجتماعی را در تعامل و بازی های غیر کامپیوتری و تعامل با هم سالان یاد بگیرند و تمرکز بر کامپیوتر، تلویزیون و... موجب می شود بخش شناختی نتواند به درستی شکل گیرد، همین طور موجب عدم رشد عزت نفس آنها می شود.

وی با اشاره به اینکه خیلی از والدین به سبب مشغله زیاد کودکان را مقابل تلویزیون قرار می دهند تا آنها مشغول شوند تا بتوانند به کار خود برسند، اظهار نمود: این کار سبب می شود کودکان نتوانند ارتباط درستی با والدین برقرار کنند، همین طور تحقیقات نشان می دهند این رفتار سبب ایجاد اختلال توجه در آینده کودکان و افزایش اضطراب آنها می شود.

فولادی در بخش دیگر سخنانش به ضرورت تماشای برنامه های متناسب با سن کودکان اصرار کرد و اضافه کرد: خیلی از والدین در کنار کودکان به تماشای فیلم، سریال و حتی اخبار می پردازند که البته با وجود اینکه گریز از آن اجتناب ناپذیر است اما والدین باید بدانند اگر خواهان فرزند سالمی هستند نباید کودک را در معرض اطلاعات نامتناسب با سن او قرار دهند و تا جایی که ممکنست باید این کار را به حداقل برسانند چونکه در رشد فردی، اجتماعی و محیطی بر کودکان اثر گذار است.
این مشاور با تاکید بر محتوای خشن برخی فیلم ها برای کودکان افزود: والدین باید محتوای رسانه ای مورد استفاده کودک را مدیریت کنند چونکه کودکان با قهرمانان فیلم ها، سریال ها و... همزاد پنداری و الگو برداری می کنند.
وی معتقد می باشد که لازم است هم پدر و هم مادر برای کودک خود وقت بگذارند و اینگونه نباشد که کودک تنها با مادر و یا تنها با پدر خود تعامل داشته باشد، همین طور والدین باید نسبت به رفتارهای خود دقت داشته باشند و استفاده از وسایل ارتباط جمعی را در حضور کودک مدیریت کنند چونکه بچه ها می بینند و یاد می گیرند و تاثیری که مشاهده رفتار والدین در کودکان می گذارند قابل مقایسه با تاثیر تذکرات کلامی والدین به کودکان نیست.

بگفته این مشاور، والدینی که از سنین کودکی موبایل، تبلت و... بطور مداوم در اختیار کودکان خود قرار داده اند نمی توانند توقع داشته باشند که در سنین نوجوانی فرزندشان بتواند مدیریت درستی در استفاده از این وسایل داشته باشد چونکه در آن سنین دیگر تذکرات والدین کارساز نیست و اثرات گروه هم سالان بر روی فرزندان بیشتر است.

فولادی اظهار نمود: واقعیت این است که در عصر حاضر با در اختیار داشتن این حجم از اطلاعات لازم است والدین اطلاعات خودرا در سبک فرزند پروی بالا برند، دوره های فرزند پروری را بگذرانند چونکه والدین نمی توانند برمبنای مشاهدات رفتاری که مربوط به سنین کودکی خودشان است، کودکان عصر حاضر را پرورش دهند.





منبع:

1399/07/18
10:48:18
5.0 / 5
1824
تگهای خبر: تحقیقات , كامپیوتر
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum