در ناسا؛

پژوهشگر ایرانی علت بیماری فضانوردان در فضا را كشف كرد

پژوهشگر ایرانی علت بیماری فضانوردان در فضا را كشف كرد

انجمن پارسیان: آغاز سفرهای فضایی نشان داده كه احتمال بیمار شدن فضانوردان در خارج از جو كره زمین زیاد است. بررسی علمی یك ایرانی علت این مساله را مشخص كرده است.



به گزارش انجمن پارسیان به نقل از انگجت، تحقیقاتی که دراین زمینه توسط پژوهشگران ناسا تحت سرپرستی دکتر افشین بهشتی عضو مرکز تحقیقاتی Ames ناسا، صورت گرفته نشان می دهد، سفر به فضا سبب تغییراتی در میتوکندری سلول های بدن انسان می شود که بیمار شدن افراد را تسهیل می کند.
میتوکندری مخزن ذخیره سازی و تولید انرژی سلول های بدن شمرده می شود و نقش حیاتی در حفظ سلامت بدن ایفا می کند.
به گفته افشین بهشتی، بررسی هایی که در جریان این تحقیق صورت گرفته نشان میدهد موش هایی که کارکرد میتوکندری سلول های بدن آنها مختل شده، با مشکلاتی در چشم و کبد خود مواجه گشته اند. تحقیقات مذکور حاکیست احتمال اختلال میتوکندری در خارج از جو زمین به سبب نبود جاذبه افزایش می یابد و همین مساله عملکرد سیستم ایمنی بدن را با مشکلاتی مواجه می کند. بدین سبب عفونت ها و ویروس های مضر آسان تر می توانند به درون بافت های مختلف بدن نفوذ کنند.
نمونه های جمع آوری شده از فضانوردان نیز نشان میدهد که میتوکندری سلول های بدن آنها در مقایسه با افراد عادی مشکلات و اختلالات بیشتری داشته و هر چه مدت زمان اقامت در فضا بیشتر شود، این اختلالات افزایش می یابد.
بهشتی که تخصص وی بیوانفورماتیک است در این مورد تصریح کرده: مختل شدن عملکرد میتوکندری بدن انسان به خصوص در سفرهای فضایی طولانی مدت به ماه و مریخ می تواند خطراتی بوجود آورد. اما با مصرف دارو و برخی اقدامات احتیاطی می توان این مشکلات را کنترل کرد تا فضانوردان بتوانند ماه ها در عمق فضا مسافرت کنند.


منبع:

1399/09/10
22:51:02
5.0 / 5
1159
تگهای خبر: تحقیقات , تخصص , سفر , سیستم
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
انجمن پارسیان Parsian Forum